Vali Balkanlıoğlu, Dürüst Gazeteciliğe Dikkat Çekti

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Basın ve kamuoyu bir konuyu dürüstçe işlerlerse başarılı oluyorlar" dedi.

Vali Balkanlıoğlu, Dürüst Gazeteciliğe Dikkat Çekti
Ordu Gazeteciler Derneği’nin her yıl düzenlediği iftar, Ordu basın dünyasını bir araya getirdi. İftar programında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, dürüst gazeteciliğe dikkat çekti. Vali Balkanlıoğlu, “Basın ve kamuoyu bir konuyu dürüstçe işlerlerse başarılı oluyorlar. Bizler de idareciler olarak herhangi bir eylem ve işlem karşısında gerekeni yapıyoruz. Her şeyin şeffaf olması, herkesin gözü önünde olması, kapalı kapılar arkasında yasa dışı birtakım olayların olmasına, birilerinin haksız menfaat temin etmesine, yakınlarının aşırı derecede kayırılmasına mani oluyor. En azından basından insanlar çekiniyor" diye konuştu.

AK Parti Ordu Milletvekilleri Metin Gündoğdu da yaptığı konuşmada, düzenlenen bu tür programların birlik ve beraberliği pekiştirdiğini söyleyerek, "Bu birliktelik bizleri Ankara’da daha güçlü kılıyor. Ne kadar bir ve beraber olursak, o kadar çok güçlü oluruz. Ordu’nun sivil toplum örgütleri ne kadar etkin olursa, basın ne kadar güçlü olursa, Ordumuz Ankara’da o derece güçlü olur, sesi duyulur. Gazetecilik önemli ve zor bir meslek. Sizlerin problemlerini çözme noktasında elimizden gelen gayreti göstermek isteriz" şeklinde konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise yaptığı konuşmada, "Düzenlenen iftar programı dolayısıyla Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyoruz" diyerek, zaman zaman basın mensupları ile davalık durum yaşandığını belirterek, Ramazan ayının kardeşlik ve barış ayı olduğunu hatırlattı ve "Bizim üzerimize düşen bir şey varsa, bu barış ayında gerçekleştirelim. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz daim olsun" ifadelerini kullandı.

Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, Vali İrfan Balkanlıoğlu başta olmak üzere katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Bir otelde verilen iftar programına ayrıca, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Adalet Komisyonu Başkanı Dr.Mesut Bilen, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Ali Dim, Basın Yayın ve Enformasyon Samsun İl Müdürü Mücahit Taşkın, OTSO Meclis Başkanı Ufuk Ünal, Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, Tabipler Odası Başkanı Özgür Enginyurt, Ordu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, Ordu Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Nurullah Yaldız, Altınordu Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şahin Sevinç, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile il ve ilçelerde görev yapan basın mensupları katıldı.

Kaynak: İHA