Türkiye'nin İlk Bin İhracatçı Sıralamasına Trabzon'dan 8 Firma Girdi

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan “2016 Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı” listesinde Trabzon ilinin gurur tablosu olan 8 firma yer aldı. Tüm Karadeniz Bölgesi illerinden İlk 1000 ihracatçı listesinde en fazla ihracatçı sayısı ile Trabzon ili bölgenin lideri oldu.

Listeye Trabzon’daki Oltan Gıda’yı geçtiğimiz yıllardan satın alan ve bir İtalyan firması olan Ferrero 13. sıradan girdi. Bu firmayı listede çeşitli sıralarda yer bulan Özgün Gıda, Arslantürk Tarım Ürünleri, Kalyoncu Nakliyat, Sabırlar Fındık, Asya Gıda, Ekin Gıda ve Hekimoğlu Döküm Sanayii izledi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, “Türkiye İhracatçılar Meclisimizce her yıl hazırlanarak yayımlanan Türkiye’nin ilk 1000 İhracatçısı listesinde, tüm Karadeniz illeri toplamı kadar Trabzon ilimizden 8 firmanın yer alması Trabzon ilinin ihracattaki performans çıtasını her yıl daha da yukarılara taşıdığını açıkça göstermektedir. İlk 1000 ihracatçı firma listesinde yer alan Trabzon’umuzun gururu ihracatçı firmalarımızın ülkemizin önde gelen ihracatçı firma sıralamasında da yer alması bizleri ayrıca gururlandırmıştır. Trabzon ilimizin önde gelen bu ihracatçı firmalarımız fındık ve yaş meyve sebze ürünleri yanında, listede Trabzon ilimizin duayen sanayici firması Hekimoğlu Döküm San. A.Ş’ nin de yer alması ilin ihracat profilinde sanayi ürünleri yönünde de gelişme yaşandığını açıkça göstermektedir” dedi.

Gürdoğan, liste de yer alan firmaların aynı zamanda Türkiye’de fındık ve yaş meyve sebze sektörünün sektör birincisi olan firmalar olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA