Şehitkamilli Yaşlılardan 'Vefa' Duası

Şehitkamil Belediyesi, ilçede ikamet eden bakıma muhtaç yaşlılara sağladığı ‘Vefa Hizmeti’ ile Ramazan Ayında da mutlu etmeyi sürdürüyor. Evde bakım hizmetiyle tüm ihtiyaçları karşılanan yaşlılar, duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Şehitkamilli Yaşlılardan 'Vefa' Duası
Şehitkamil Belediyesi, ‘Vefa Hizmeti’ projesiyle ulaştığı bakıma muhtaç ailelerin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. ‘Vefa Hizmeti’ projesi, ilçe sınırları içerisindeki özellikle 65 yaşın üzerinde, kimsesi olmayan ve maddi durumu yetersiz kişilere yönelik uygulanıyor. Vefa Ekibi, günlük ortalama 12 evde hizmet veriyor. Şehitkamil Belediyesi tarafından uygulanan Vefa Hizmeti projesi kapsamında yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere; evde genel temizlik, kuaför, berber, hastane ulaşım, su, elektrik arıza, çilingir ve pratik ev düzeni hizmetleri gibi birçok yardımda bulunuyor. Vefa Hizmeti ekibi, son olarak Mithatpaşa Mahallesinde yalnız başlarına yaşayan 80 yaşındaki Müzeyyen Geçkin ile 72 yaşındaki Gülbahar Gizlenci’nin ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri karşıladı. Verilen hizmetle yüzü gülen yaşlılar, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile ekibine dua ve teşekkür etti.

Kendi evimi temizleyemiyorum

Vefa ekibi ilk olarak eşini 20 sene önce kaybeden 3 çocuk annesi 80 yaşındaki Müzeyyen Geçkin’in evdeki tüm ihtiyaçlarını karşıladı. Evinin temizlenmesinin kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Müzeyyen Geçkin, “Şehitkamil Belediyesinden evimi temizlemeye geliyorlar. Çok memnunum. Allah, razı olsun. Evimin her noktasını temizliyorlar. Yaşım çok ilerledi. Ramazan ayındayız. Orucumu tutuyorum. Kendi evimi temizleyemiyorum. Gücüm kuvvetim yok. Evimin temizlenmesinden çok memnun oluyorum" diye konuştu.

Gelip evimi tertemiz edip gidiyorlar

Vefa ekibinin ikinci adresi 3 yıl önce eşini kaybeden 7 çocuk annesi 72 yaşındaki Gülbahar Gizlenci’nin evi oldu. İhtiyaç duyduğu her işi evinde yapılan Gülbahar Gizlenci, "Şehitkamil Belediyesinden evimi temizlemeye kızlarımız geliyor. Evimin her tarafını temizliyorlar. Allah, kendilerinden razı olsun. Her zaman evimi temizlemeye geliyorlar. Ben, yaşlı bir kadınım. Evimin temizliğini yapamıyorum. Gelip evimi tertemiz edip gidiyorlar. Allah, bu hizmeti sağlayanlardan razı olsun. Evlatlarımız bize bakmıyor ama devletimiz bize bakıyor. Bu hizmet olmazsa benim durumum kötü olurdu. Her zaman kendilerine dua ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA