Şehit Yakınları Ve Gaziler Esenler'deki İftarda Bir Araya Geldi

Esenler’de şehit yakınları ve gaziler düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Eski Metris Kışlası’nın bulunduğu 15 Temmuz Şehitler Parkı adı verilen alanda gerçekleşen iftarla parkın ilk misafirleri de şehit ve gazi yakınları oldu.

Şehit Yakınları Ve Gaziler Esenler'deki İftarda Bir Araya Geldi
Esenler Belediyesi, “Ramazan Birlikte İyiliktir” sloganıyla Ramazan ayında vatandaşları kardeşlik sofralarında bir araya getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda eski Metris Kışlası’nın bulunduğu 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda düzenlenen iftar yemeğine Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenlerli şehit yakınları ile gaziler ve aileleri katıldı.

15 Temmuz hain darbe girişimi ve operasyonlarda ülkesi uğruna yaşamını yitiren birçok şehit yakınının katıldığı iftar programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından ezanın okunmasıyla gaziler ve şehit yakınları hep birlikte dualar eşliğinde oruçlarını açtı. İftarla eski Metris Kışlası’nın bulunduğu 15 Temmuz Şehitler Parkı’nın ilk misafirleri de şehit ve gazi yakınları oldu.

“Ramazan’ın birliğini, dirliğini ve paylaşımını hep birlikte yaşıyoruz”

Ülkesi uğruna şehit düşen ya da gazi olan insanların her zaman Türkiye için değerli olacağını ifade eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Burası 15 Temmuz darbe girişiminin aktif icra edildiği kışlalardan bir tanesiydi. Bu kışla 1912’den beri Metris Kışlası olarak kullanılan bölge, şu anda 15 Temmuz Şehitler Parkı olarak açtık. İlk etkinliğimizi de 15 Temmuz’da şehit olanlarımızın yakınları ve gazilerimizle beraber burada iftar yapıyoruz. Biz burada şehit yakınlarımızla, gazilerimizle beraber iftarımızı yapıyoruz. Ramazan’ın birliğini, dirliğini ve paylaşımını, tanışma, dayanışma olduğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu kardeşlerimiz bizlere emanet. Biz bu emanetlerimize sahip çıkıyoruz. Çünkü onların şehit olanları ve gazi olanları bu parkı bize emanet ettiler” diye konuştu.



“Çok duygulandım, anlatmak zor”

Kendilerinin iftar yemeğinde ağırlanmasından ötürü çok mutlu olduklarını dile getiren Kıbrıs gazisi Hüsamettin Bayrak, “Çok duygulandım, anlatmak zor. Gazi dedin mi tüylerim diken diken oluyor, vatan için gazi olduk biz, şahıs için değil. Bizi örnek alsınlar, görsünler gaziliğin ne olduğunu, nasıl olduğunu” dedi.



“Bana 6 tane şarapnel parçası sıçradı”

Bu tür etkinliklerle gazi ve şehitlere verilen değerin bir nebze de olsa gösterildiğini belirten 15 Temmuz gazisi Metin Karaca, “Askerlerle arbede sonucunda Taksim’de yaralandım. 25 tane askeri kovaladık, ateş etmeye başladılar teğet geçti bizi, diplerindeydik. Bana 6 tane şarapnel parçası sıçradı. Ambulansa bindik hastaneye gittik, orada darbenin bittiğini söylediler” dedi.

Kaynak: İHA