Sarıyahşi'de Şehit Yakınlarına İftar Verildi

Sarıyahşi ilçesinde, şehit yakınları onuruna iftar programı düzenlendi.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz ve protokol üyeleri, ilçe meydanında şehit yakınları onuruna düzenlenen iftara katıldı.

Program öncesi ilçe kabristanlığına yapılan ziyaretle Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olan Vedat Büyükzöztaş ile Yusuf Çelik'in mezarları başında dua edildi.

Vali Pekmez, iftar programında yaptığı konuşmada, ramazan ayının sofraları ve gönülleri paylaşarak anlam kazandığını söyledi.

Sarıyahşi'nin 15 Temmuz ve daha öncesinde terör nedeniyle şehitleri olduğunu ifade eden Pekmez, şunları kaydetti:

'Toprağımızın her karışı şehit kanı ile sulandı. Bu toprakları bin yıldır vatan tuttuk. Bu coğrafyayı vatan tutmak bugüne kadar zordu bundan sonrada zor olacak. Her zaman bu topraklar üzerinde oyunlar oynandı. Son olarak 15 Temmuz'da FETÖ kalkışması karşı karşıya kaldık. Ne mutlu ki bize Aksaray'da, Sarıyahşi'de ve tüm Türkiye'de vatandaşlarımız buna izin vermedi. Devletini, milletini, ezanını, bayrağını seven Vedat'lar, Yusuf'lar o darbecilerin karşılarına çıktı ve onlara fırsat tanımadı.'

İnceöz ise 15 Temmuz gecesi olduğu gibi yaklaşık 40 yıldır kararlı şekilde terörle mücadelenin devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

'Hep birlikte bu iftar sofralarda dua ediyoruz. Allah güvenlik güçlerimizi esirgesin, terör örgütlerinin topunu birlikte yok edecek gücü kuvveti onlara versin. Ne yaparlarsa yapsınlar boş. PKK, DEAŞ, KCK, FETÖ ve onlara destek verenlerle mücadelemiz kararlı şeklide devam edecektir. Biz yeter ki buralarda dimdik duralım. Bu mücadele hiç şüphesiz sonuna kadar sürecek. Cumhurbaşkanımız hep şunu söylüyor, 'Terör örgütünün iyisi-kötüsü, seninki-benimki olmaz.' Bakın görüyorsunuz bugün korudukları terör örgütü İngiltere'de, Fransa'da bomba patlatıyor. Terör örgütlerine karşı kararlı ve küresel mücadele etmemiz gerektiği bir kez daha ortaya çıkmış durumda.'

Programa İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, Sarıyahşi Kaymakamı Yıldız Büyüker, Belediye Başkanı Fatih Ünsal, AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay da katıldı.

Kaynak: AA