Şanlıurfa'da Koruyucu Ailelere İftar

Şanlıurfa'da koruyucu aileler iftar yemeğinde bir araya geldi.

Şanlıurfa Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği ile Cumhuriyet Tesisleri'nde düzenlenen etkinlikte, Vali Güngör Azim Tuna, koruyucu aileler ve bakıma muhtaç çocuklarla buluştu.

Tuna, burada yaptığı konuşmada, 36 koruyucu aile ve ailelerin yanında kalan 58 çocukla kocaman bir aile olarak bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Her çocuğun bir ailesinin olması gerektiğini belirten Tuna, 'Ülkemizde çocukların bir elini devlet tutarken diğer elini de koruyucu aileler tutmaktadır. Çocuklarımızın elleri hiçbir zaman boş kalmamalı, her zaman emin ellerde olmalıdırlar. Vicdan, izan ve merhametli her yürek böyle der.' dedi.

Bir sebeple yapayalnız kalan çocukların kendilerine sevgi ve şefkat eli uzatacak aile ortamını beklediğini ifade eden Tuna, herkesi koruyucu aile olmaya, koruyucu aile sistemini tanıtmaya davet etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici de koruyucu aileliğin devletin koruması altında bulunan, korumaya, sevgiye muhtaç çocukların teslim edildiği, bakıldığı ve büyütüldüğü aileler olduğunu anlattı.

Koruyucu ailelere verilen çocukların bütün ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığını vurgulayan Bilici, 'Devletimizin sunduğu bu imkanlarla bizlerin korunmaya, ilgiye, sevgiye muhtaç çocuklara evlerimizi, kucaklarımızı açmamız gerekmektedir. Kur'an-ı Kerim'de 8 yerde 'yetim' sözcüğü geçmektedir. Bu nedenle kendi çocuklarımıza gösterdiğimiz sevgiyi, ilgiyi aynı çatı altında bulunmayan çocuklara da göstermemiz bizlere kulluk görevi olarak verilmiştir.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tuna ve Bilici, masaları dolaşarak koruyucu aileler tarafından bakılan çocuklarla sohbet etti.

Kaynak: AA