Sakarya'da FETÖ/PDY Davasında Karar

'Anayasayı ihlal' ve 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla aralarında KHK ile ihraç edilen icra müdür yardımcısı, katip ve şoförün de bulunduğu 1'i tutuklu 4 sanığın yargılandığı dava, karara bağlandı Mahkeme, sanıklardan ikisini 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 6 yıl üçer ay hapis cezasına çarptırdı.

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 'anayasayı ihlal' ve 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla yargılanan 4 sanıktan ikisi, 6 yıl üçer ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen tutuklu eski icra müdür yardımcısı Musa Öztop ile tutuksuz sanıklar zabıt katibi Selçuk Aksu, şoför İsmail Hakkı Tekerci ve avukatları katıldı. Tutuksuz yargılanan Dudu Yiğit duruşmaya gelmedi.

Mahkemeye ulaşan belge ve dilekçelerin tutanağa geçirilmesinin ardından, cumhuriyet savcısı esas hakkındaki görüşünü açıkladı.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, 4 sanığın 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan cezalandırılmasını, 'anayasayı ihlal' suçundan ise beraatini talep etti.

Mütalaaya ilişkin söz verilen sanık Öztop, bir önceki duruşmada yaptığı savunmayı tekrar ettiğini söyledi. Öztop, 12 yıllık görev süresi boyunca kasıtlı bir suçun içerisinde bulunmadığını iddia ederek, '10 aydır tutukluyum, pasaportum yoktur, hiç yurt dışına çıkmadım. Kaçma durumum yoktur, beraatimi talep ediyorum.' dedi.

Tutuksuz sanık Tekerci de celse arasında yazılı savunmasını sunduğunu, bunu tekrar ettiğini söyledi. Savunmasına bazı hususları eklemek istediğini belirten Tekerci, 'Bank Asya'da sadece kredi kartı kullandım. Talimatla para yatırmadım. 'ByLock' indirmedim ve kullanmadım. Çocuklarımı bu yapının okullarına göndermedim. Sendika, gazete, dergi, dernek aboneliğim yoktur. Eski savunmalarımı tekrar ediyorum, suçlamaları kabul etmiyorum, beraatimi talep ediyorum.' diye konuştu.

Tutuksuz sanık Aksu ise eski savunmasını tekrar ettiğini anlatarak, beraatini istedi.

Sanık avukatları da müvekkillerinin beraatini talep etti.

'Anayasayı ihlal' suçundan sanıkların beraatine hükmeden mahkeme heyeti, sanıklar Musa Öztop ve İsmail Hakkı Tekerci'yi, 'FETÖ silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 6 yıl üçer ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, tutuksuz sanıklar Aksu ve Yiğit'in ise 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan beratine karar verdi.

Mahkeme heyeti sanık Öztop'un, tutuklu bulunduğu süre ve ceza miktarı göz önüne alınarak, adli kontrol tedbirleri ile tahliyesine hükmetti.
Kaynak: AA