Sakarya'da FETÖ Davalarında İki Sanığa 6 Yıl Üçer Ay Hapis

Sakarya’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) soruşturmasında yargılanan iki eski öğretmene sanığa 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Sakarya’da 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsü sonrasında açılan davada tutuklu sanıklar ifade vermeye devam etti. Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı davalarda salonlarında gerçekleştirilen davalara, tutuklu sanıklar eski öğretmen Murat Çifci, Alaattin Çakmak ile avukatları ve yakınları katılım gösterdi.

Çifci: “Ben her türlü teröre karşıyım”

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde tek duruşmaları görülen sanıklardan tutuklu yargılanan eski öğretmen Murat Çifci, “Ben her türlü teröre karşıyım. Suçsuz olduğumu düşünüyorum, beraatımı talep ediyorum” dedi.



Çakmak: “Bankayı kullandım diye örgüt üyeliği suçuyla yargılanıyorum”

Sanık Çakmak ise, “Bankayı kullandım diye örgüt üyeliği suçuyla yargılanıyorum. Kendimden eminim. Tutukluyum, bir gün bile burada kalmak çok zor. Beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum” diye konuştu.

Sanıklar Murat Çifci ve Alaattin Çakmak’a ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan 6 yıl 3’er ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, ‘örgüte finansman sağlama’ suçundan ise karar verilmesine yer olmadığına hükmetti. Mahkeme heyeti, sanıkları, tutuklu bulundukları süre ve ceza miktarlarını göz önüne alarak, adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla tahliye etti.
Kaynak: İHA