Özdebir, Büyüme Rakamlarını Değerlendirdi

ASO Başkanı Özdebir: 'Yüzde 5'lik büyüme, hükümetin zamanında ve yerinde aldığı kararlarla gerçekleşti' 'Türkiye bu performansını devam ettirecek'.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, bu yılın ilk çeyreğindeki yüzde 5'lik büyümenin hükümetin zamanında ve yerinde aldığı kararlarla gerçekleştiğini belirterek, 'Türkiye bu performansını devam ettirecek.' dedi.

Özdebir, yazılı açıklamasında, büyüme rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yüzde 5'lik büyümenin Türkiye'ye ilişkin beklentileri realize ettiğini belirten Özdebir, Türkiye'nin bu performansını devam ettirerek büyümeyi yüzde 5 seviyelerinde tamamlayacağını kaydetti.

Özdebir, bu büyümenin hükümetin zamanında ve yerinde aldığı ekonomik tedbirlerle gerçekleştiğinin altını çizerek, 'Türkiye ekonomisinin ciddi bir performans göstereceğini anlayan uluslararası kuruluşlar dahi Türkiye'ye ilişkin büyüme beklentilerini artırmak durumunda kaldılar. Dünya Bankası, Türkiye'nin bu yılki büyüme beklentisini 0,5 puanlık artışla yüzde 3,5'e yükseltti. Dünya Bankası raporunda Türkiye, büyüme beklentileri en fazla yükseltilen ülke oldu.' ifadelerini kullandı.

AB ülkelerinde ekonominin toparlanma sürecinde olduğuna, AB ve Japonya Merkez Bankalarının parasal genişlemeye devam ettiğine işaret eden Özdebir, bunun da Türkiye'nin büyümesine olumlu etki yapacağını belirtti.

Özdebir, ilk çeyrekte ihracatın büyümeye 10,6'lık katkısının da önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

'Öncü göstergelerle yılın ilk üç ayında ekonominin ne yönde ilerlediğini net bir şekilde görüyorduk. Referandum sonrası yeni yönetsel modelin ekonomi ayağının 'yönetişim' anlayışına uygun olarak tesis edilmesi, karar alma ve istişare süreçlerine özel sektörün katılımına imkan tanıyacak demokratik mekanizmaların oluşturulması, Türkiye ekonomisini bugünden çok daha iyi noktalara taşıyacaktır.'
Kaynak: AA