Öğrencilerden Mehmetçik'e Moral Desteği

Hatay'da Türk ve Suriyeli öğrenciler kritik bölgelerde görev yapan Mehmetçik'in moral ve motivasyonunu arttırmak amacıyla mektup yazarak lokum gönderdi Hatay Valisi Ata: 'Hem kendi ülkemizin güvenliği hem de Suriye'nin toprak bütünlüğünün sağlanmasında askerlerimiz önemli bir görevi ifa ediyorlar'.

Hatay'da, kritik bölgelerde görev yapan Mehmetçiğin moral ve motivasyonunu arttırmak amacıyla 'Birlikteyiz' isimli proje hazırlayan Türk ve Suriyeli öğrenciler askerlere mektup yazarak lokum gönderdi.

Valilik internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, projeyi hazırlayan Yayladağı Yavuz Selim İlkokulu ve Özgürlük Esintileri Geçici Eğitim Merkezi öğrenci ve öğretmenleri Hatay Valisi Erdal Ata'yı makamında ziyaret ederek, çalışma hakkında bilgi verdi.

Düşünceli davranışlarından dolayı öğrencileri tebrik eden Ata, şunları kaydetti:

'Bulunduğumuz coğrafya zor bir coğrafya, adeta bir ateş çemberinin içinde yaşıyoruz. Türkiye 1984 yılından beri terörle mücadelede birçok şehit verdi. Diğer taraftan hem kendi ülkemizin güvenliği hem de Suriye'nin toprak bütünlüğünün sağlanmasında askerlerimiz önemli bir görevi ifa ediyorlar. Suriye'deki gelişmeler ile başlayan süreç, güvenlik birimlerimiz açısından birçok riski içinde barındırıyor. Öğrencilerimiz tarafından yapılan bu proje, güvenlik görevlilerimize moral ve motivasyon olması bakımından anlamlı olmuş. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'

Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Yüce ise Yavuz Selim İlkokulu ve Özgürlük Esintileri Geçici Eğitim Merkezi'ndeki Türk ve Suriyeli öğrencilerin proje kapsamında özellikle Fırat Kalkanı Harekatında görev yapan askerlere mektup yazdıklarını ve hazırladıkları lokumları onlara ulaştırdıklarını belirtti.

Konuşmaların sonunda proje kapsamında Türk ve Suriyeli öğrenciler Vali Ata'ya da lokum sundu ve kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: AA