Milas'ta Şehit Öğretmen Aybüke Anısına Tören Düzenlendi

Geçtiğimiz Cuma günü, hain bir terör saldırısı sonrası şehit olan 22 yaşındaki genç müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın için yurdun dört bir yanında düzenlenen törenlerin biri de Muğla’nın Milas ilçesinde gerçekleşirken, törenin ardından şehit öğretmen için Ulu Cami’de Mevlid-i Şerif okuldu.

Milas'ta Şehit Öğretmen Aybüke Anısına Tören Düzenlendi
Atapark’ta düzenlenen tören, şehit öğretmenin kendi sesinden söylediği türkülerle başladı, saygı duruşu ile devam etti. Başta şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın olmak üzere 151 şehit için dua edildi.

Şenay Aybüke Yalçın için Milas’ta düzenlenen törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal; “Bu ülkeyi bölmek isteyenlere bir kez daha buradan sesleniyoruz. 80 milyonu birbirine düşüremeyecek, bizleri ayrıştıramayacak, bölemeyeceksiniz” dedi.

7 aylık meslek hayatından kesitleri aktaran İlçe Milli Eğitim Müdürü Bal şöyle devam etti: “Her ay aldığı maaşı ile bir müzik aletini satın alarak, görev yaptığı okulda bir müzik odası kuran, kocaman yürekli Aykübe, kısa zamanda öğrencilerine, meslektaşlarına ve öğrencilerinin ailelerine kendini sevdirmeyi başarmıştı. Bizler, zengin ailelerin çocukları değiliz. Hepimiz aldığımız maaşlarla geçimini temin eden, her şeye rağmen kendi ihtiyaçlarımızdan kısarak öğrencilerimize, okulumuza katkıda bulunan insanlarız. İşte Aybüke öğretmenimiz de böyle biriydi. Bize düşen onu unutmak değil, onun yaptıklarını kendi yaptıklarımızla birleştirmek, topluma sunduğumuz iyi örnekleri çoğaltmaktır.”

Yapılan konuşmanın ardından Atapark’ta düzenlenen tören sonlanırken, şehit öğretmen Yalçın için Ulu Cami’de Mevlid-i Şerif okutuldu.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen anma törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, şube müdürleri, okul müdürleri ve şehit öğretmenin meslektaşları katıldı.

Kaynak: İHA