Meslek Yüksekokulu Öğrencileri De Cift Diploma Müjdesi

Meslek Yüksekokulu öğrencileri de çift diploma ile mezun olabilecek

Meslek Yüksekokulu Öğrencileri De Cift Diploma Müjdesi
Yükseköğretim kurumlarında ön lisans ve lisans düzeyindeki programlar arasında geçiş, çift anadal, yan dal ile kurumlar arası kredi transferi yapılması esaslarına ilişkin yönetmelikte değişiklik 9 Haziran 2017 tarihli resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikte yapılan değişikliğe göre üniversitelerin akademik birimlerinin belirleyeceği koşullar doğrultusunda ön lisans öğrencileri de ikinci bir ön lisans diploma programında çift anadal yapabilecek. Aynı yönetmelikle, lisans öğrencilerinin de ön lisans programlarında çift anadal yapabilmelerinin önü açılmış oldu. Nişantaşı Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet Altuntaş, “Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin yıllardır böyle bir taleplerinin olduğunu belirterek, öğrencilerin becerilerine göre ikinci bir diploma programı okumak istediklerini ve bu konuda çok kez Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na başvuruda bulunduklarını biliyoruz, bu isteğin dikkate alınarak ön lisans öğrencilerine ikinci bir diploma elde etme hakkının sunulması, eğitim kalitesini artırarak daha etkin ve verimli bir eğitim ortamının oluşmasını sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Mezunların istihdam olanaklarına da değinen Altuntaş, bu yeni düzenleme ile öğrenci niteliğinde ortaya çıkacak iyileşmelerin mezunların sürdürülebilir bir şekilde istihdam edilebilmelerini olumlu etkileyeceği yönünde açıklamalarda bulundu.

Meslek Yüksekokullarının önemi daha da artacak.

Öğrenciler birçok nedenle yerleştikleri programda eğitimlerini devam ettirmekten memnun olmadıkları için okumak istemediklerine değine. Altuntaş’a, “dolayısıyla akademik yıl kaybedip yeniden YGS ve LYS’ye girmek zorunda kalıyorlar. Bu da birçok öğrenciye maddi ve manevi yük oluşturarak öğrencilerin büyük bir zaman kaybı yaşanmasına neden oluyor. Geçtiğimiz yıllarda mevzuata eklenen “Merkezi Yerleştirme Yolu ile Yatay Geçiş” sistemi öğrencilere memnun olmadıkları bölümü değiştirme konusunda önemli avantajlar sağladı. Ön lisans öğrencilerine tanınacak çift anadal imkanı da bu konuda büyük destek oluşturacak ve meslek yüksekokullarına karşı olan ilgiyi artıracaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA