Manisa'da Fotoğrafçılar Dernekleşmek İçin Toplandı

İki yıldır Manisa Fotoğraf Dostları Grubu olarak faaliyet gösteren Manisalı fotoğrafçılar, iftar yemeğinde bir araya geldi. Grup tarafından, ‘Manisa Fotoğraf Dostları Derneği’ ismiyle resmi yoldan dernek başvurusu yapıldı.

Manisa'da Fotoğrafçılar Dernekleşmek İçin Toplandı
Yunusemre Halk Eğitim Merkezinde fotoğrafçılık kursu gören kursiyerlerin oluşturduğu Manisa Fotoğraf Dostları grubu, bundan sonra dernek olarak faaliyet gösterecek. ’Gel sen ne çektiğimi bir de bana sor’ sloganıyla bir araya gelen fotoğraf sevdalıları, Yunusemre Belediyesinin bahçesinde bulunan Yunus Park’ta iftar yemeğinde toplandı. 40 fotoğrafçının katıldığı yemek sonunda açıklamada bulunan Fotoğraf ve Grafik Eğitmeni Nazmi Çaykara, ’Manisa Fotoğraf Dostları Derneği’ adıyla resmi yoldan başvuruda bulunduklarını belirtti.

İki yıldır fotoğraf eğitimi ve gezileriyle faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Çaykara, “Fotoğraf adına daha güzel, etkili çalışmalar yapabilmemiz için dernekleşmeye karar verdik. Manisa’da fotoğraf adına kurulmuş bir dernek şu an mevcut değil. Bizler fotoğrafa gönül veren fotoğraf sevdalıları olarak böyle bir girişimde bulunduk. İsimler değişebilir ama bir çatı oluşsun istiyoruz. Bu çatıda dostluk, kardeşlik hakim olsun. Mutluluk seslerine deklanşör sesleri karışın.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA