Koruyucu Aileler İftarda Buluştu

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koruyucu aileleri ve çocukları iftarda bir araya getirdi.

Koruyucu Aileler İftarda Buluştu
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Koruyucu Aile Birimi tarafından organize edilen, Şanlıurfa valiliğinin destekleriyle yapılan iftar programında koruyucu aileler bir araya geldi. Cumhuriyet tesislerinde düzenlenen iftar programına Şanlıurfa valisi Güngör Azim Tuna, İl Jandarma Komutanı Kemal Timuroğlu, Haliliye kaymakamı Ali Yılmaz, Karaköprü Kaymakamı Ahmet Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici, koruyucu aileler ve çocukları katıldı.

Programın açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici yaptı. Bilici konuşmasında, “Koruyucu ailelerimiz ve bu ailelerimizin yanındaki çocuklarımızla bir araya geldiğimiz bu anlamlı günde bu güzel programı himaye eden, toplumsal düzeyde tanınması ve anlaşılmasına destek sunan, destekleyen Vali Güngör Azim Tuna başta olmak üzere tüm katılımcılara teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hz. Hatice ve Hz. Muhammed’in (sav) Zeyt Bin Haris’e yaptığı koruyucu ailelik bugün inşallah devam edecektir. Evlatlarımıza ellerimizi uzatmamız gerekiyor. Şuan itibari ile 56 çocuğumuza 36 koruyucu aile tarafından bakılmakta olup, bu sayının Hz. İbrahim’in memleketi Şanlıurfa için yetersiz olduğu ortadadır” dedi.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise açıklamasında, "Onları bir araya getirmek için bu etkinlik düzenlendi.

Basın kanalıyla tüm ailelerimize koruyucu aile olmaları için bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Çocuklarımızın bir aile ortamında yetişmeleri, anne baba sevgisini koruyucu ailelerin yanlarında tatmalarını arzu ediyoruz. Devlet olarak bu çocuklarımıza baktırdığımız zaman devletin maliyeti de daha düşük oluyor. Onun için kamuoyunun bu konuda dikkatini çekmek istiyoruz. Ne kadar bunların sayısını arttırabilirsek kurumda devletin himayesine, bakımına bırakılmış olan çocukları ne kadar çok koruyucu ailenin yanına yerleştirebilirsek, bu çocukları yarınlara daha iyi hazırlar, daha iyi yetiştiririz diye düşünüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA