Kıbrıslı İşadamı Kısa Açıklaması 'Katar'a Her Türlü Gıda Yardımına Hazırız'

Gifa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kısa, Katar’a her türlü gıda desteği vermek için hazır olduklarını belirtti.

Kıbrıslı İşadamı Kısa Açıklaması 'Katar'a Her Türlü Gıda Yardımına Hazırız'
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) şirketi Gifa Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kısa, Katar’a her türlü gıda desteği vermek için hazır olduklarını belirterek, KKTC’nin Katar tarafından tanınmasının tam zamanı olduğunu kaydetti.

Kısa, Türkiye’nin ardından KKTC olarak Katar halkının yanında olduklarına dikkat çekti. Suudi Arabistan merkezli, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Yemen gibi ülkelerin Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmesi üzerine Katar’a KKTC de sahip çıktı. Ortadoğu’daki ülkelere önemli kredi danışmanlığı ve ihtiyaçlı ailelere gıda yardımı yapmakla tanınan Gifa Holding, Katar için ülke olarak seferber olmaya hazır olduklarını aktardı.

"Katar uluslararası camiaya tepki için KKTC’yi tanıyabilir"

Geçtiğimiz günlerde Türkiye tarafından Katar’a yapılan gıda yardımlarının ardından uluslararası alanda ambargo altında olan KKTC’de ihtiyaç fazlası gıda ürünlerinin Katar’a gönderilebileceğini dile getiren Kısa, "Esasında Katar’ın uluslararası camiaya tepki için KKTC’yi tanımasının tam vakti olduğunu düşünüyorum. Bu sayede Katar’ın ihtiyacı olduğu tüm gıda ürünlerinin KKTC’den gitmesi sağlanabilir. Biz Gifa Holding olarak böyle bir seferberliğe hazırız. Gerekirse Türkiye ile de birlik olup bu ülkeye yardım sağlayabiliriz" açıklamalarında bulundu.

Türkiye’nin Katar için gösterdiği hassasiyetin son derece önemli olduğuna da dikkat çeken Kısa, "Katar, Türkiye’nin zor zamanlarında yanında olduğu gibi bizlerin de Katar’a bu zor günlerde desteğimizi esirgememiz gerekiyor. Biz her türlü destek ve gıda yardımına hazırız" diye konuştu.

Neler yaşanmıştı ?

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn, Mısır ve Yemen, geçen pazartesi günü Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Ülkelerinin hava sahasını Katar’a kapatan Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Suudi Arabistan ayrıca Katar’ın tek kara sınırını kapatmıştı.

Katar’a karşı diplomatik ablukaya aynı gün içinde Maldivler, uluslararası toplumca meşruiyeti olmayan darbeci general Halife Hafter destekçisi Libya’daki Tobruk hükümeti, Moritanya ve Komor Adaları gibi sayıları 10’a varan ülke katılmıştı. Ürdün ise salı akşamı Katar ile diplomatik ilişkilerinin seviyesini düşürdüğünü ve merkezi Katar’da bulunan El-Cezire televizyonunun yerel ofisini kapattığını duyurmuştu.

Katar Ulusal İnsan Hakları Komisyonunun verdiği rakamlara göre Katar’ın başkenti Doha’da 11 bin 378 Suudi Arabistan, Bahreyn ve BAE vatandaşının yaşadığı, Körfez ülkelerinde de binlerce Katarlının bulunduğu belirtiliyor. Komisyon, krizin binlerce kişinin seyahat, çalışma ve mülk haklarını ihlal edeceğini açıklamıştı.
Kaynak: İHA