Hatay'da KOSGEB Semineri

İskenderun ilçesinde Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından KOSGEB semineri düzenlendi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü (HATSU) İskenderun hizmet binasında düzenlenen seminerde konuşan KOSGEB Hatay Müdürü Kenan Sert, büyükşehir belediyesince düzenlenen girişimcilik kurslarının KOSGEB'in yükünü hafiflettiğini söyledi.

Girişimcilik eğitiminin verilmesinin önemli bir konu olduğuna değinen Sert, şöyle devam etti:

'Biz değişik kurum ve kuruluşlarla protokoller yapıyoruz. Geçen yıl yüz civarında eğitim verilmişken şu an 6'ıncı aya kadar 80 eğitim verildiği görülmektedir. Yani 2017 yılı hızlı başladı girişimcilik desteği artarak devam ediyor. Bir ülkenin en önemli kaynaklarından birisi de müteşebbis ruhu olan genç girişimci nüfusunun olmasıdır. Ülkemiz bu konuda oldukça iyi durumdadır. Özellikle kadın girişimci sayısı da her geçen gün artmaktadır. Buda sevindirici bir olaydır. Bizim girişimcilik kurullarında baktığımız zaman 20 dosyadan en az 12 tanesi kadın girişimci olarak görünüyor. Hatay açısından da sevindirici bir durum'

Sert, KOSGEB'den sertifikalarını alarak iş yeri kuracak girişimcilere de başarılar diledi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Girişimcilik Eğitmeni Serdar Vayısoğlu da belediye olarak KOSGEB ile uygulamalı girişimcilik eğitimi hazırlama noktasında protokol imzaladıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından katılımcılara KOSGEB hakkında seminer verildi.

Kaynak: AA