FETÖ'nün PAÜ Yapılanması Davası Başlıyor

Denizli'de 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla haklarında dava açılan 73'ü tutuklu 115 sanık yarın ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Pamukkale Üniversitesideki (PAÜ) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 73'u tutuklu 115 sanık hakkında açılan davanın görülmesine yarın başlanacak.

Davanın duruşmaları, yeni kurulan Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesince, hazırlıkları tamamlanan Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'nde görülecek.

Duruşma salonunda, mahkeme heyetinin bulunacağı kürsü, sanık, avukat, izleyici ile tarafların salona giriş ve çıkış yapacağı bölümler yapıldı. Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP), sesli ve görsel kayıt için elektronik sistemlerin kurulumu tamamlandı.

Bu arada, yarın başlayacak duruşma öncesi salon dışında mahkeme heyeti, sanıklar ve katılımcıların güvenli şekilde giriş ve çıkış yapmaları için bazı düzenlemeler de gerçekleştirildi.

FETÖ'nün PAÜ'deki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 73'ü tutuklu 115 sanık hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla dava açılmıştı.

Kaynak: AA