Engeller Tango İle Aşıldı

Özel eğitime ihtiyaç duyan gençler, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı ile Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri MYO Engelli Bakımı ve Rehabilitasyonu öğrencilerinin desteğiyle tango gösterisi sundu.

Engeller Tango İle Aşıldı


Özel Ege Artı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin bahçesinde gerçekleştirilen gösteride, farklı gelişim gösteren çocuklar grup halinde ve eşli şekilde dans etti. Özel Öğrenciler; hareket etme, sosyal ve duygusal olarak kendilerini gösterme fırsatı buldu. İEÜ’lü öğrenciler Deniz Tuna, Canset Çalışkan ve Tuğçe Gayretliler ile Ege Üniversitesi öğrencileri Necmettin Kaman ve Hüseyin Öncü de genç yeteneklere eşlik etti.

Başarma duygusu

İEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Songül Özgün, özel öğrenime ihtiyaç duyan çocuklara bağımsız yaşam becerileri kazandırmanın eğitimin önemli bir hedefi olduğunu belirterek, “Başkalarıyla iyi ilişkiler kurabilen, işbirliği içinde çalışan ve çevresine uyum sağlayan bireyler yetiştirmek adına engelli çocuklarla birlikte çalışabilmek onların ötekileşmesinin önüne geçiyor. Özellikle spor, dans gibi aktiviteler özel gereksinimli çocukların kendilerini rahatlıkla sergileyebildikleri aktivitelerdir. Bu etkinliklerde onay görerek başarma duygusu tadarlar. Bu anlamda özel gereksinimli çocuklarla çalışırken onların sosyal ve duygusal gelişimlerini de dikkate alacak etkinlikler planlamak engelli çocukların gelişimine olumlu katkılar sağlar” dedi.

Kaynak: İHA