Emet Belediyesinden Heyman Geleneğine Destek

Emet Belediyesince Ramazan ayının 15. günü ilçe merkezinde bulunan 18 camide heyman paketi dağıtıldı.

Emet Belediyesinden Heyman Geleneğine Destek
İlçede yıllardan beri çocuklar tarafından sürdürülen heyman adı verilen gelenek çerçevesinde çocuklar Ramazanın 15. gününde ellerinde poşetlerle yöresel heyman manisi söyleyerek ev ve işyerlerini tek tek dolaşarak büyüklerin vereceği hediyeleri alırlar. Emet halkı heyman gününde kapılarına gelecek çocuklar için daha önceden hazırlıklarını yaparlar ve o gün imkanları ölçüsünde çocuklara çikolata, para, meyve ve benzeri hediyeler verir.

Emet Belediyesi de geçmişten günümüze yaşatılan heyman geleneğine destek olmak amacı ile Ramazanın 15. günü tüm camilerde içerisinde bayanlar için yazma, erkekler için tespih, çocuklar içinse Emet belediyesi amblemli kupa bardaklarının olduğu heyman hediye çantası dağıttı.

Emet’in güzel Ramazan geleneklerinden olan heyman gününe destek vermek ve gelecek kuşaklara aktarmak adına belediye olarak katkıda bulunmak istediklerini belirten Belediye Başkanı Mustafa Koca;”Paylaşım, dostluk, birlik ve beraberlik duygularımızın tavan yaptığı bu kutsal günlerde yöresel heyman etkinliğimizi de boş geçmedik. Ramazan ayında çocuklarımızın heyecanla beklediği bu günde bizlerde Emet Belediyesi olarak hem çocuklarımıza hem de ailelerine ufak bir hediye paketi hazırladık. İlçemiz merkezindeki 18 camimizde teravi namazı sonrası bayan personellerimiz bayanlarımıza heyman paketlerimizi sundular. Erkek cemaatimize de meyve suyu ve kek ikramı yapıldı. Emet Belediyesi heyman etkinlikleri olarak bir ilki bu yıl gerçekleştirdik, bu güzel geleneği bundan sonraki yıllarda da devam ettirmeyi planlıyoruz “dedi.

(EFE)
Kaynak: İHA