Edirne'de Şehit Yakınları, Gaziler Ve Engellilerle İftar

Sultan İkinci Murad Han Vakfı tarafından, Dar'ül Hadis Camisi'nin bahçesinde düzenlenen iftarda, şehit yakınları, gaziler ve engelliler bir araya geldi.

Vakfın Başkanı ve TÜ Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Hatipler, iftar programında, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanın farklı bir atmosfer ve farklı bir gönül iklimi olduğunu söyledi.

Vakıf olarak bu gönül ikliminden pay almak istediklerini belirten Hatipler, şöyle konuştu:

'Engelli dostlarımız, kardeşlerimiz ve diğer yandan da bu vatan için gözünü kırpmadan şehit olan şehitlerimizin aileleri katıldı iftarımıza. İftarı Sultan Murad'ın rüyasında Peygamber Efendimizi görmesi üzerine yaptırdığı Dar'ül Hadis Camisi'nin hemen gölgesinde gerçekleştirmek istedik. Gerçekten de Sultan Murad Edirne'den Üsküp'e kadar ve bu coğrafyada büyük hizmetleri olan büyük fetihlere imzasını atmış olan bir hükümdar. Sultan Murad Vakfı ile hem kültürel ve sosyal faaliyetler göstermeyi hem de diğer yandan Sultan Murad Han'ın bütün Balkan coğrafyasındaki tarihi eserlerinin envanterini çıkararak bu eserleri devamını sağlamak istiyoruz.'

Dar'ül Hadis Camisi İmamı Mahmut Eroğlu da her yıl caminin bahçesinde hayırseverler tarafından iftar programları düzenlendiğini anlattı. Bu yıl iftar programlarına katılan vatandaş sayısının daha fazla olduğunu ifade eden Eroğlu, hayırseverlere ve katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Kaynak: AA