Ecem Ve Teyzesine Çarpan Sürücü İlk Kez Mahkemeye Geldi

İzmir’de düğününe 10 gün kalan Ecem Haliloğlu ile teyzesi Lütfiye Yurdaer’in hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin davada ilk kez mahkemeye gelen tutuksuz sanık N.D., "Ben yaşlı kadına çarptım, genç kadına başka bir araç çarptı. Alkollü değildim. Bu zamana kadar basından korktuğum için mahkemeye katılmadım" dedi.

İzmir’de düğününe 10 gün kalan Ecem Haliloğlu ile teyzesi Lütfiye Yurdaer’in hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin davaya İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık N.D. ilk kez katılırken, sanığın avukatı da hazır bulundu. Kazada yaşamını yitirenlerin aileleri ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada Ecem Haliloğlu’nun nişanlısı Bircan Tektaş ve olay günü olay yerinden geçen Samet Aslan dinlendi.

İlk defa mahkemeye gelen sanık N.D., "Aracın sağ köşesiyle çarptım. Bir şeyin havaya uçtuğunu, arkaya düştüğünü gördüm. Ne olduğunu anlamadım. Frene bastım araç durdu. Bir tane bayan kendini geri attı, başka bir araç çarptı. Aracın plakasını alamadım. Bir bayan geldi. ’Ecem kızım’ diye bağırıyordu. Ben genç olana çarpmadım, yaşlı olana çarptım. Ben bu aracın kaçacağını düşünemedim, plakasını alamadım. Yaşlı olan başka bir araçtan korktu herhalde bana doğru koşuyordu. Genç ile yaşlı bayan birbirine çok yakın koşuyorlardı. Ben öndekine çarpınca arkadan gelen yere oturdu. Başka bir araçta ona çarptı. Hatta ben kontrol ettiğimde benim çarptığım kişi yaşıyordu. Bende şoka girdim genç olana başka bir araç çarpınca. Sanırım araç üzerinden geçti. Sonra olay yeri kalabalıklaştı. Genç bayana çarpan kişi aracını durdurdu, kapıyı açıp baktı araçtan inmedi. Ben kimseyi inandıramadım, herkes ’kazayı sen yaptın’ dedi.

Yaşlı kadına ben çarptım doğrudur. Kaza ben ışıklardan geçtikten 100 metre sonra oldu. Ben alkollü değildim kesinlikle. Bu zamana kadar duruşmaya basında çıkan haberler nedeni ile korktuğum için gelmedim. Beni katil gibi gösterdiler" dedi.

İzmir’in Konak ilçesi Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda 10 Ağustos’ta yolun karşısına geçmeye çalışan Lütfiye Yurdaer (60) ve düğününe 10 gün kalan yeğeni Ecem Haliloğlu (26), 06 DM 4333 plakalı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Müteahhitlik yaptığı öğrenilen sürücü N.D, olaydan 3 ay 3 gün sonra Ankara’da teslim olmuş, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Kaynak: İHA