Diyarbakırlı Gençlerden Umre'ye Yoğun İlgi

Umreye gidenlerin ülkelere göre dağılımında Türkiye, İran’dan sonra ikinci sıraya yerleşti. Diyarbakır’da da Umre’ye talebinin arttığı belirten acente sahipleri, özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini dile getirdi.

Diyarbakırlı Gençlerden Umre'ye Yoğun İlgi
Daha önce sadece orta yaşlı ve yaşlıların tercih ettiği bir ziyaret olarak kabul edilen hac ve umre ziyareti artık ailelerin toplu katılımı ile gerçekleşiyor. Ailelerin çocuklarını da alarak gerçekleştirdikleri umre ziyaretleri artık turizm içinde ayrı bir başlık oluşturuyor. Umre hizmeti veren acente sayısının artması ile birlikte sektördeki rekabette büyüdü. Acentelerin verdikleri hizmete ve ziyaret süresine göre umre organizasyonlarının fiyatları da değişiyor. Diyarbakır’da bu yıl Umre seyahatlerinde taleplerin arttığını belirten acente sahibi Abdulaziz Yatkın, “Geçen seneye nazaran bu seneki umre talebi daha fazladır. Diyarbakır’da yaşanan olayların azalması bu umre olayını biraz daha etkiledi. Eskiden Umre’ye gidenler yaşlı kesimdi, son zamanlarda Umre’ye genç kesimlerde rağbet gösteriyor. Hatta genç kesimler yaşlılardan daha fazla gidiyor diyebiliriz. Hatta ailece gidenlerin oranları daha fazladır” dedi.



Şevval Umre’leri de düzenleniyor

Bu yıl ilk kez Şevval Umresinin düzenleneceğini de belirten Yatkın, “Umre fiyatlarında artış yaşanmadı vatandaşlarımız geçen yılın fiyatlarıyla Umre seyahatlerini gerçekleştiriyorlar. Bu sene ilk kez Şevval Umresi açıldı. Şimdiye kadar yoktu. Şevval Umresi demek Ramazan Bayramı’ndan 15-20 gün sonrasında bile umreye gidebilmek demektir. Eskiden bu yoktu, Ramazan Bayramı’ndan sonra tüm dünya genelinde umre kapanırdı ve yasaklanırdı kimse gidemezdi. Ancak bu sene Suudi Arabistan’da gelen talep üzerine Şevval Umresi düzenlenmeye başlanacak. Ama bu Şevval Umrelerini diyanet düzenlemiyor bizler düzenliyoruz. Diyanet’in yapmamasının nedeni ise bu ani alınan karar neticesinde daha önceden hazırlık yapılmamış ve yer tutulmamıştı. Diyanet tarafından tutulan yerlerde Ramazan başına kadar tutulmuştu” diye konuştu.



Diyarbakır’dan Kudüs turları düzenlenecek

Turları arasına bu sene Kudüs’ü de eklediklerini belirten Yatkın, “Bu sene birde Kudüs turları düzenliyoruz. Daha önceleri geçen yıllar biz yapardık ancak nadir yapardık, bu sene talep artınca düzenlemeye karar verdik. Mesela geçen yıllar biz üç gece dört günlük olan turlarımızı 800 dolara ve üstüne yapıyorduk ama şuanda biz bu turları 700 dolara düzenliyoruz. Onda da fiyatlar düştü. Kudüs turlarına da umre seyahatleri gibi genç kesim talepte bulunuyor, bunların arasında da en çok öğretmenler tercih ediyor” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA