BYEGM, AFAD'ın Faaliyetlerini Dünyaya Duyuracak

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) arasında protokol imzalandı. AFAD, gerçekleştirdiği faaliyetleri protokol kapsamında BYEGM aracılığıyla dünyaya duyurabilecek.

BYEGM, AFAD'ın Faaliyetlerini Dünyaya Duyuracak
Dünyada kriz yaşanan birçok bölgede yardım faaliyetlerinde bulunan AFAD, bu faaliyetleri uluslararası kamuoyuna duyurmakta yaşanan sıkıntıları gidermek üzere BYEGM ile protokol imzaladı. Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanı Mehmet Halis Bilden ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca tarafından AFAD merkezinde imzalanan protokol kapsamında AFAD, gerekleştirdiği yardım faaliyetlerini BYEGM aracılığıyla dünya kamuoyuna ulaştırmayı hedefliyor.

"Kamuoyuna ulaşmada bazı sorunlar yaşadığımız aşikardır"

İmza töreni öncesi konuya ilişkin açıklama yapan AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden, "Bugün Basın Yayın ve Enformasyon Müdürlüğü ve AFAD arasında çok önemsediğimiz bir protokole imza atıyoruz. Türkiye, AFAD ile yardım yapılan ülke konumumdan dünyanın her ülkesine yardım yapan bir ülke konumuna geldi. Dünyadaki birçok kriz bölgesinde ve alanlarında 52 ülkeye yardımda bulunduk. Biz, ‘iyilik yap denize at, balık bilmezse Halik bilir’ diye düşünen bir geleneğin mirasçılarıyız. AFAD olarak Türkiye’nin kriz bölgelerine açılan penceresi olmaya gayret gösteriyoruz. Ancak, faaliyetlerimiz her ne kadar uluslararası paydaşlarımızı ortak şekilde yürütülse de dünya kamuoyuna ulaşmada bazı sorunlar yaşadığımız aşikardır" dedi.

BYEGM ile imzalanan protokol sayesinde AFAD’ın özellikle uluslararası kamuoyunda kendini daha net ve güçlü bir şekilde ifade edebileceğini belirten Mehmet Halis Bilden, "AFAD’ın uluslararası kamuoyunda kendini ifadesi edebilmesi, devletimiz için güzel bir örnek ve anlam ifade edecektir. Bu vesile ile imzalayacağımız protokolün hayırlara ve başarılara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.



"Suriye krizinin insani boyutunda çok etkin bir rol oynamaya devam ediyoruz"

Bilden, arama kurtarma çalışmaları konusunda dünyaya örnek teşkil ettiklerine dikkat çekerek, "Artık AFAD denilince alanında bir dünya markası gelmeye başladı.

Özellikle Suriye krizinin insani boyutunda çok etkin bir rol oynadık, oynamaya da devam ediyoruz. 3 milyonu aşkın Suriyeli mülteci ülkemizin ve devletimizin misafiridir. Biz de kurum olarak ve Sayın Cumhurbaşkanımızın açık kapı politikasıyla ülkemize gelen başta çocuk, kadın, yaşlı herkesi ülkemize aldık. Bugün ülkemizde 3 milyonu aşkın Suriyeli misafirimiz var. 23 kampımızda da 250 bini aşkın Suriyeli misafirimiz var" ifadelerini kullandı.

"AFAD, dünyada eşine benzerine rastlanmayan bir kuruluş oldu"

AFAD’ın dünyanın her bölgesinde gururla anlatabilecekleri bir kurum olduğunu söyleyen Mehmet Akarca, "AFAD, dünyada eşine benzerine rastlanmayan bir kuruluş oldu. Dünyanın her bölgesinde gururla anacağımız çok ciddi faaliyetlere imza atan müstesna bir kurumumuz oldu. Sizinle böyle bir protokolü imzalayacak olmamız bizim için çok büyük bir önem taşıyor. Bundan dolayı kendi kurumum adına müteşekkirim" dedi.

Kaynak: İHA