Batman Hizmete Doyuyor

Uzun yıllar ihmal edilen ve hizmete hasret kalan Batman’ın kentsel sorunları birer birer çözülüyor. Geçtiğimiz yıl görevlendirme yapılan belediye, başta asfalt, temizlik ve ulaşım olmak üzere yaptığı hizmetlerle Batmanlıların takdirini topluyor.

Batman Hizmete Doyuyor
İçişleri Bakanlığınca, Kanun Hükmünde Kararname ile görevlendirme yapılan Batman Belediyesi, kenti hizmete doyuruyor. Uzun yıllar ihmal edilen kent, bütün sorunlarından arındırılıyor. Kentin büyük sorunları birer birer çözülürken, belediye başta asfalt, temizlik ve ulaşım olmak üzere yaptığı çalışmalarla Batmanlıların takdirini topluyor. 11 Eylül 2016’da belediyeye atanan Başkan Ertuğ Şevket Aksoy, bu süre zarfında yaptıkları çalışmaları anlattı. Göreve gelir gelmez belediyenin kısa, orta ve uzun vadeli çözülmesi gereken sorunlarını tespit etmekle işe başladıklarını anlatan Aksoy, kentin cadde ve sokaklarına 9 ayda 110 bin ton asfalt döktüklerini, 100 kilometrenin üzerinde yolda çalışmaları tamamladıklarını vurguladı. 260 bin ton daha asfalt dökeceklerini anlatan Aksoy, kentin yol sorununu kökten çözeceklerini vurguladı.

Batman Türkiye’nin en kirli kentiydi”

Aksoy, Batman’ın diğer önemli sorununun temizlik olduğuna da dikkat çekerek, “Bunu üzülerek söylüyorum Batman Türkiye’nin hakikaten de en kirli kentlerinden bir tanesiydi. Fakat biz bunu doğru şartnameyle, doğru araç gereç seçimiyle, iyi bir planlamayla çözmeyi başardık. Bu gururla söyleye bilirim ki bugün Batman hakikaten tüm Türkiye’nin en temiz kentlerinden biri. Sadece şehir merkezi değil, ana caddeleri ve kenar mahalleleri de temizdir. Önümüzdeki dönemde çöp torbaları uygulamaları gibi yeni uygulamalar yapacağız” dedi.



“26 yeni otobüs aldık”

Kentteki ulaşım sorununu da çözdüklerini vurgulayan Aksoy, “Bu konuda son yazılımlarla donatılmış 26 yeni otobüsü getirdik. Hakikaten pırıl pırıl son teknolojiyle son yazılımlarla donatılmış güzel otobüsler. Bu kentte büyük memnuniyet yarattığı gibi önemli bir soruna da çözüm oldu” diye konuştu.



“Gündemimizde yapılaşma sorunu var”

Batman’ın hızla büyüyüp göç almış ve çarpık kentleşmiş bir şehir olduğuna dikkat çeken Aksoy, şunları kaydetti:

“Bugün gündemimizde kentin mimariyle ilgili problemler var. Bugüne kadar da genelde parça düzeyinde imar yoluyla sorunlar çözülmeye çalışılmış. Tabi bu durumda haber içinden çıkılmaz karmaşık bir hale getirmiş. Şu anda kentin tamamına ilişkin bir imar ve revizyon planı hazırlanması yeni imar alanlarının belirlenmesi ve daha sonra buraların altyapı çalışmaları da tamamlandıktan sonra da imara açılması konusunda farklı çalışmalar yürütüyoruz. Aslında tabi çok şey yaptık. Şimdi burada hepsini tek tek sıralamak mümkün değil. Sosyal alanda da birçok faaliyetimiz oldu. Her hafta öğrencilerimizi diğer kentlere yolluyoruz. Hanımlarımızı gezilere gönderiyoruz. Kadınlar toplumumuzun ve ailelerimizin direği bizim onlar annelerimiz, kardeşlerimiz. Onların sosyal yaşam içerisinde, ekonomi içerisinde daha çok yer almaları için gerekli çalışmaları yapıyoruz.”

“600’ün üzerinde öğrenciye burs verdik”

Belediye olarak kültür faaliyetlerine ağırlık verdiklerini de anlatan Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu anda kültür merkezimizde yeni yaptığımız planlama ile 600’ün üzerinde öğrencimiz kurs görüyor. Bunlar halk müziğinden halk oyunlarına, geleneksel sanatlardan Türk Sanat Müziğine kadar birçok alanda kurs görüyorlar. Kültür merkezimizin Avrupa’daki kültür merkezlerindeki gibi sadece belli toplantıların yapıldığı atıl binalar olmamasını itiyoruz. Bunlar günün 16-18 saati çalışan, yaşayan merkezler haline gelsin. Vatandaşımızın girip çıktığı merkezler haline gelsin. Sosyal yardımlarımız devam ediyor. Yaptıklarımız ile yetinirsek, yaptıklarımızla övünürsek geri gidiyoruz demektir.”
Kaynak: İHA