Başkan Usta'dan Kastamonu'da 6 Bin Kişilik Kardeşlik İftarı

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Kastamonu’da 6 bin kişilik kardeşlik iftarı verdi.

Başkan Usta'dan Kastamonu'da 6 Bin Kişilik Kardeşlik İftarı
Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Kastamonu’da İnönü Mahallesinde yaklaşık 6 bin kişilik sokak iftarı düzenlendi.

“Gaziosmanpaşa’dan Kastamonu’ya Kardeşlik İftarı” sloganı adı altında gerçekleştirilen iftar programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kastamonu Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar programına Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Hulusi Ertürk ve Fatma Benli ile AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Metin Çelik, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve vatandaşlar katıldı.

İftara katılan vatandaşlarla tokalaşan ve bir süre sohbet eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, çocukları da unutmayarak çeşitli hediyeler dağıttı.

İftarda konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa’dan sevgiler getirdiğini belirterek, “Gaziosmanpaşa’dan, İstanbul’dan Kastamonu’ya gönül sofrası projesi kapsamında geçen yıl başlatmış olduğumuz Ramazan iftarlarında birlikte olma programını bu akşam sizlerle birlikte olmakla yaşamanın keyfini tadıyoruz. Öncelikle bu programın yapılmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Güzel bir akşamda güzel bir ortamda güzel insanlarla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Usta, “Hem de Ramazanın keyfini birlikte yaşayacağız. Burada sizlerden almış olduğumuz enerjiyi ülkemizin dört bir tarafına yaymak suretiyle kardeşlik ilinin doğudan batıya, batıdan kuzeye, kuzeyden güneye erişmesiyle ilgili birlikte Ramazan mutluluğunu yaşıyoruz. Burada bulunan tüm Kastamonulu hemşehrilerimizle birlikte inşallah temennimiz bu güzelliğin ülkemizin dört bir tarafına yayılmasıdır. Burada iftarda birlikte olduğumuz dostlarımızla, hemşehrilerimizle birlikte bir başka Ramazanlarda farklı ortamlarda bu geleneği devam ettirerek Ramazan kültürünün yayılmasıdır. Bu anlamda masalarımızı süsleyen çocuklarımızla birlikte bu güzel Ramazan geleneğini, Ramazan ruhunu gelecek nesillere taşıma sorumluluğudur. Bizde bunun bir parçası olmak birde burada bulunarak Kastamonu’nun güzel kültürünü, güzel geleneğini görmek ve yaşamak, hem de Kastamonulu hemşehrilerimizle bir aidiyat oluşturmak maksadı güdüyor. Ramazanda bunun bir vesilesi olsun istedik. Görevimiz bundan sonra bu diyalogların, bu çalışmaların, bu birlikteliklerin bu etkinliklerin karşılıklı olarak hem Kastamonu’da, hem de İstanbul’da hatta Türkiye’nin dört bir tarafından devam etmesidir. Bu temenni ile biz geçtiğimiz hafta Trabzon’da idik, bu hafta Kastamonu’dayız. Bir dahaki hafta Siirt’te sürdürmek üzere doğusunu batısını bir görmek, insanların bu günlerde birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç olduğunu bu Ramazan boyunca yaşamak ve geleceğe taşımak ve birbirimize kenetlenmek üzere güçlü bir Türkiye’nin geleceğini de birlikte inşaa etmek durumunda olduğumu görüyoruz. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Usta, ayrıca herkesin Ramazan Bayramını şimdiden kutladığını belirterek, tüm İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin iki yıldır Kastamonu’ya gelerek iftar programı düzenlediğini kaydetti.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin bu organizasyonuyla Kastamonu’yu şenlendirdiğine dikkat çeken Başkan Babaş, “Buradaki beraberlik hem ülkemiz açısından hem de insanlarımız açısından çok önemlidir. Bu yıl havalar biraz yağışlı geçti. Ama görüyorum ki biz, mahalle iftarlarında ne kadar da hava yağışlı olsa insanlarımız bizleri yalnız bırakmıyor ve bizlere burada olduklarını gösteriyorlar. Vatandaşlarımız, bizlere ‘biz, sizlerle iftar yapmak istiyoruz’ diyorlar. Geçtiğimiz günlerde Candaroğulları Mahallesinde sokak iftarı verdik. Sağanak yağış olmasına rağmen insanlarımız, iftar sofrasını bırakıp evlerine gitmediler. Ekmekleri yağmurda ıslanmasına rağmen, bu ekmekle karınlarını doyurdular ve iftarlarını açtılar. Ben, bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Bu gösteriyor ki biz, biriz ve beraberiz. Hep birlikte diriyiz. Tabii ki Kastamonu insanı, vefakar ve cefakardır. Vatanına, milletine, bayrağına ve toprağına her şey daha çok fazla özen gösterir. Birliğine, beraberliğine, dirliğine çok düşkündür. Onun içinde böyle ortamlarda hep beraber olur ve bu beraberliğini de inşallah bir ömür boyu sürdürür” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından okunan ezanı şerif ile birlikte iftarlar açıldı. İftar programında ayrıca ilahiler söylendi.
Kaynak: İHA