Başkan Kılıç, Orucunu Vatandaşlarla Birlikte Açtı

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, Ramazan ayı dolayısı ile kurulan iftar çadırını ziyaret ederek orucunu burada vatandaşlarla birlikte açtı. Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, Ramazanın ayının birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini ifade ederek, “İftar yemeğini halkımızla birlikte burada yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Başkan Kılıç, Orucunu Vatandaşlarla Birlikte Açtı
On bir ayın sultanı Ramazan ayı nedeniyle oruç tutan Kayapınarlı vatandaşlar, oruçlarını belediye iftar çadırında Belediye Başkanı Mustafa Kılıç ile birlikte açtı. İftar öncesinde çadıra gelen Başkan Kılıç, çadırda ezan saatini bekleyen vatandaşlara “Hoş geldiniz” diyerek vatandaşların Ramazan ayını kutladı ve hayırlı iftarlar diledi. Vatandaşlarla birlikte iftar edip sohbet eden, bir ihtiyaçlarının olup olmadığını soran Başkan Kılıç, yemek dağıtımını da kontrol ederek görevlilere kolaylıklar diledi. Yemek sırasına girerek, yemeğini alan Başkan Kılıç, daha sonra çocuklara oyuncaklar dağıttı.

Yanına gelen vatandaşların taleplerini tek tek dinleyen Başkan Kılıç, not aldı. Eşi ve 4 çocuğu engelli olan bir annenin sorunlarını da dinleyen Başkan Kılıç, Aileye yardım edilmesi için gerekli talimatı verdi.

İftarını iftar çadırında vatandaşlarla birlikte açan Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, Ramazanın ayının birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini ifade ederek, “İftar yemeğini halkımızla birlikte burada yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yüce Allah’ın tutulan oruçları kabul etmesini diliyor ve tüm halkımızın Ramazan ayını tebrik ediyorum. Halkımızın iftar çadırımıza büyük ilgi göstermesi bizleri mutlu etti. Burada zengini, fakiri hep birlikte iftar yapıyor. Önemli bir ibadet ile birlikte önemli bir sosyal dayanışma ve paylaşma ortaya çıkıyor” diye konuştu.



“İki iftar çadırı kurduk”

Ramazan’ın doya doya yaşandığı Kayapınar’da, Ramazan’ın hareketliliğini ve coşkusunu iftar programlarda gördüklerini belirten Başkan Kılıç, “Ramazan manen ve madden şifa bulduğumuz bir ay. İftar yaparken görevinin başında olan, evine yetişemeyen, hastanelerde olan çok sayıda vatandaşımız var. Belediye olarak evinde iftar edemeyen vatandaşlarımızı düşünerek iki adet iftar çadırı kurduk. Ramazan ayında mümkün olduğunca mütevazı sofralarda iftar edip, bayrama da hep birlikte erişmeyi diliyoruz” dedi.

Kayapınar Belediyesi tarafından Ramazan ayında kurulan iftar çadırı gelenek haline gelirken, Kayapınar İlçe sınırları içerisinde kurulan iki ayrı çadır, bu Ramazan ayında da halk tarafından yoğun ilgi görüyor.
Kaynak: İHA