Başkan Ali Çetinbaş Açıklaması Sadece Haddini Ve Nezaket Sınırlarını Aşan Bir Muhtarı Eleştirdim

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Maltepe Mahallesi muhtarının açıklamalarını haddini ve nezaket sınırlarını astığı için eleştirdiğini, ancak bunun ’tüm muhtarların kastedildiği’ yönünde algı oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti.

Başkan Ali Çetinbaş Açıklaması Sadece Haddini Ve Nezaket Sınırlarını Aşan Bir Muhtarı Eleştirdim
AK Parti Kütahya İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Başkan Çetinbaş, 2,5 yıllık il başkanlığı döneminde muhtarlarla ilişkilerinin hep arkadaşlık hukuku çerçevesinde olduğunu dile getirdi.

Çetinbaş, "Muhtar kendi seçim bölgesinde, mahallesinde köyünde, mahallenin ve köyün en iyi suratlı kişisi başı sıkıştığında dertli olan mahalle veya köy sakininin müracaat ettiği ve çekinmeden güvenebileceği kimsedir. İl başkanı olarak muhtarları olan bakış açısını ve onlara verdiği değer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la farklı değildir. 2,5 yıllık il başkanlığı döneminde muhtarla olan ilişkilerimi hep bu seviyede ve iyi bir arkadaşlık hukuk çerçevesinde olmuştur. Ancak son günlerde sadece bir muhtarın haddini ve nezaket sınırlarını aşan tavırları neticesinde eleştirmen, anlayamadığım bir şekilde yürütülmeye çalışarak tüm muhtarlarımıza kastettiğim algısını oluşturmuştur. Bu bizi ziyadesiyle üzmüştür. Buna kesinlikle müsaade etmeyeceğim, şunu herkesin bilmesini isterim ki; bizim sevdamız milletimiz derdimiz Kütahyadır. Bu sebeple mahallemizin ve bu köylerimizin ihtiyaçlarını muhtarlarımızdan öğrenmeye, onlarla hizmet aşkımızı paylaşmaya, dertlerine ortak olup çözüm yolları üretmeye devam edeceğiz. Belki de bu tavır, meseleyi büyüterek şahsımı ve teşkilatımı yıpratmaya çalışan bir takım hatsizleri üzecektir. Ancak bu mesele ile ilgili son olarak şunu ifade etmek isterim ki; iyilik, adil yöneticiler ve doğruluk kıymetli hemşehrilerimizin hakkıdır. Onlar bizden bu hakkı bekliyorlar" diye konuştu.

(EFE)
Kaynak: İHA