Başbakan Yardımcısı Şimşek Açıklaması 'Otomatik BES'ten Çıkış Öngöremediğimiz Kadar Kötü'

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yılbaşından bu yana 5 milyon 600 bin kişinin Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) otomatik katılımla girdiği açıkladı. Şimşek, otomatik katılımda sistemden çıkışın yüzde 52 gibi yüksek bir rakam olduğunu belirterek "Çıkış öngöremediğimiz kadar kötü" açıklamasını yaptı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, NTV canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) otomatik katılımda yılbaşından bu yana 5 milyon 600 bin kişinin sisteme girdiğini açıkladı.

Şimşek, otomatik katılımda sistemden çıkışın yüzde 52 gibi yüksek bir rakam olduğunu belirterek, "Ayrılış öngöremediğimiz kadar kötü" ifadesinde bulundu.

"Katar’la çok güçlü diyaloğumuz var"

Şimşek, Katar’la çok güçlü diyaloğun bulunduğunu belirterek bölgede yaşanan krize ilişkin "Esas konu ticari değil esas konu Katar’a uygulanan abluka, biz Ortadoğu’da barış istiyoruz. Katar konusunda inanıyoruz ki sağduyu galip gelir sorun büyümeden çözülür. Biz Katar’a destek olacağız, elimizden geleni yapacağız, amaç daha fazla gıda satmak değil, krizin Katar’a yansımasını sınırlandırmak" diye konuştu.

Kaynak: İHA