Bakan Yardımcısı Çiftci, İnci Kefali Göçünü İzledi

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Erciş ilçesinde inci kefali göçünü izledi.

Beraberindekilerle ilçedeki Deliçay mevkisindeki balık bendinde inci kefali göçünü izleyen Çiftci, inci kefalinin akarsularda engelleri aşarken adeta uçtuğunu söyledi.

'Milyonlarca balık bir araya gelerek Deliçay'daki balık bendi mevkisinde bulunan doğal şelaleyi uçarak atlamaya çalışıyor. Bunu ilk defa görenler bir daha görmek için bir yıl sonrasını iple çekiyor.' diyen Çiftci, şöyle konuştu:

'Burası Van'ın ve özellikle bölgenin tarih ve kültür merkezidir. Bu şehrin çok önemli değerleri var. İnci kefali de bunlardan biri. Bu değerlerin kıymetini bilirsek bir mana ifade eder. Bu değerin tanıtımını yapabilirsek dünyada önemli değerler arasında yer alabilir. Güzellik ve zenginlik insanlarla paylaşıldıkça kıymet kazanır. İnci kefalinin bu muhteşem görsel şölenini tanıtmak için geçmişten bugüne gayret gösteriyoruz. Bu eşsiz görüntüyü daha fazla insana ulaştırmak için çaba sarf ediyoruz. Erciş'in, Van'ın bu değerini daha geniş bir çevreye tanıtalım arzusuyla hareket ediyoruz. Girişimlerimiz sayesinde son yıllarda binlerce yerli ve yabancı turisti inci kefalinin bu mücadelesini izlemek üzere Erciş'e çektik. Bundan sonra ki süreçte de bu zenginliğimizi ve değerimizi daha geniş kitlelere ulaştıracağız. Bölgemizde daha fazla turist göreceğiz.'

Kaynak: AA