Bakan Yardımcısı Çiftci'den Van Ticaret Borsasına Ziyaret

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, beraberindeki heyetle Van Ticaret Borsasını (VANTB) ziyaret etti.

Bakan Yardımcısı Çiftci'den Van Ticaret Borsasına Ziyaret
VANTB Yönetim Kurulu Başkanı Enver Memduhoğlu, yardımcısı Türkay Özbek, Meclis Başkan Yardımcısı Metin Şevgin ve Yönetim Kurulu Üyesi Sabahattin Karatekin tarafından karşılanan Çiftci’ye, çalışma ve projeler hakkında bilgi verildi.

Ticaret borsalarının ilin en önemli STK’sı olduğuna dikkat çeken Çiftci; “İlimizdeki tüm kurumları önemsiyor ve çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Van Ticaret Borsasının yapacağı her türlü proje ve çalışmada sonuna kadar yanınızda olacağız” dedi.

Bakanlık döneminden bugüne yaptığı çalışmalara değinen Çiftci, “Kapıköy Sınır Kapısı Modernizasyon Projesi ile 50 yıllık hayalimizi gerçekleştirdik. İthalat ve İhracat işlemlerinin diğer sınır kapılarındaki gibi eksiksiz biçimde yapılması için tüm engellemeleri kaldırıyoruz. Geçmişte olduğu gibi Van İpekyolu güzergahının en önemli ticaret merkezi olacak. Diyalog kanallarımız ne kadar açık olursa, sinerjimiz o nispette büyük olur. Üretimi arttırmak zorundayız. Üretmeden ayakta duramayız” diye konuştu.

VANTB Yönetim Kurulu Başkanı Enver Memduhoğlu ise, bölgenin tüm kulvarlarda yatırıma açık olduğunu, tarım başta olmak üzere sahip olduğu potansiyeli kullanabilmesi için öncelikli iller kapsamına alınması gerektiğini belirtti.

Ziyaret, fotoğraf çekiminin ardından son buldu.
Kaynak: İHA