Avcılık Eğitimi Kursu Sona Erdi

Korkuteli Sevim Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi ve Avcılar Derneği ile ortaklaşa düzenlenen Avcılık Eğitimi Kursu sona erdi.

Avcılık Eğitimi Kursu Sona Erdi
Korkuteli Sevim- Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Öznur Taşkan, Avcılar Derneği ile ortaklaşa düzenlenen Avcılık Eğitimi Kursunun sona erdiğini belirtti.

Taşkan, “Av ve yaban hayvanlarının korunması, geliştirilmesi ve devamlılığının sağlanması için av kaynaklarımızı doğrudan kullanan avcı ve avcı adaylarının eğitilmesidir. Amaç bilinçli avcı yetiştirmektir verilen eğitimlerde av köpekleri, avda kullanılan yırtıcılar, sağlık bilgisi, ilk yardım, av silahları ve uygulaması, avcılığın tarihi felsefesi ve özü, av için gerekli bilgiler, avcılıkta ahlaki bilgiler, ekoloji bilgisi ve çevrenin korunması ve yurdumuzda av hayvanları başlıkları kapsamında kursiyerlere detaylı bilgi aktarıldı. 25 arkadaşımızın katıldığı bu kurs sonucunda, kursiyerler Avcılık Belgesi sertifikası almaya hak kazanmışlardır. Tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyor,4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu hükümlerinin gerektirdiği gibi hareket etmelerini temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA