ASKON Başkanı Açıklaması ''Büyüme Rakamları Son Derece Memnuniyet Verici'

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, Türkiye’nin ilk çeyrekte yüzde 5 büyümesinin son derece memnuniyet verici olduğunu belirtti.

ASKON Başkanı Açıklaması ''Büyüme Rakamları Son Derece Memnuniyet Verici'
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, TÜİK tarafından açıklanan ilk çeyreğe ilişkin büyüme rakamlarını değerlendirdi. Türkiye’nin ilk çeyrekte yüzde 5 büyümesinin son derece memnuniyet verici olduğunu belirten ASKON Başkanı Koca; Hükümetimizin teşvik politikaları, borçları yapılandırması ve Rusya ile normalleşme süreci ekonomimize tekrar güveni sağlamış, bu güven ortamı da beraberinde büyüme rakamlarını pozitif anlamda tetiklemiştir dedi.

Koca büyüme rakamlarına ilişkin şu ifadelerde bulundu:“TÜİK verilerinin ilk çeyreğe ilişkin yüzde 5 büyüme çıkması iş dünyası olarak bizleri son derece memnun etmiştir. Gıdadan, Sanayiye, Hizmet Sektöründen İnşaat Sektörüne kadar bir canlanma görüyoruz. Bu canlanmada hükümetimizin ekonomiyi canlandırma adına, teşviklerde bulunması, borçları yapılandırması, Rusya ile normalleşme sürecine girerek ticari ilişkileri düzeltmesi etkili olmuştur. Bu adımlar ekonomimize güveni sağlamış, bu güven ortamı da beraberinde büyüme rakamlarını pozitif anlamda tetiklemiştir. ASKON olarak ilk çeyrekte bu oranın yılsonu itibarı ile de korunması hatta yukarılara çıkartılması en büyük beklentimizdir. Hükümetimizin bu konuda atacağı adımlara güvenimiz tamdır.

Merkez Bankası’nın atacağı adımlar çok önemli

Yüzde 5’lik oranın korunması adına parasal sıkılaştırma üzerine Merkez Bankası’nın atacağı adımlar çok önemli. Bunun yanısıra Küresel Para Politikalarına ve Bütçe Açığı gibi konuların da iyi irdelenerek gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir. İş Dünyası olarak ekonomimizi canlandıracak her türlü tedbirin ve teşvik kararının yanındayız. Biz inanıyoruz ki, ekonomiye güven ortamı sürdükçe Türkiye’nin büyümesi de her daim sürecektir”.
Kaynak: İHA