Aşefçiler Çarşısı Esnafı Da Yenileme Çalışmaları İstiyor

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör operasyonunun tamamlanması ve sokağa çıkma yasağının bazı yerlerde kaldırılmasının ardından, Sur’un simgesi haline gelen tarihi çarşılar eski canlılığını yavaş yavaş yakalamaya başladı. Vatandaşlara alışverişe gelmeleri çağrısında bulunan Aşefçiler Çarşısı esnafı, devletten de çarşıya destek verilmesini istedi.

Aşefçiler Çarşısı Esnafı Da Yenileme Çalışmaları İstiyor
Sur’da kamu düzeninin sağlanması, PKK’lıların kurdukları barikatların kaldırılması, kazdıkları çukurların kapatılması ve bombalı düzeneklerin imhası amacıyla yapılan operasyonun ardından, ilçenin meşhur çarşılarında esnaf eski günlerine dönmeye çalışıyor. Çatışmalar ve ardından ilan edilen sokağa çıkma yasağında kısmi olarak zarar gören tarihi Yanık Çarşı’nın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yenilendiğini belirten Aşefçiler Çarşısı esnafı böyle bir yenilenmenin kendi çarşıları için de yapılması gerektiğini belirtti.

Çarşı içerisinde 60 yıldan bu yana baharatçılık yapan Ziya Yaramışlı, isimli esnaf Aşefçiler Çarşısı’nın Sur’un en eski çarşılarından biri olduğunu belirterek, Sur’un ihyası konusunda yapılan yenileme çalışmalarında Aşefçiler Çarşısı’na da el atılması çağrısında bulundu.

Çatışmalarda kendi işyerleri dahil olmak üzere çarşıda bir çok işyerinin zarar gördüğünü belirten Yaramışlı, “Geçtiğimiz yıl yaşanan çatışmalardan Sur’un bir çok bölümünün olduğu gibi bizim bulunduğumuz çarşıda nasibini aldı. Bizim işyerimiz dahil bir çok işyeri kurşunların hedefi oldu. Çok şükür çatışmalar sona erdi, çarşımız yavaş yavaş eski canlılığına kavuşuyor. Karşımızda bulunan Yanık Çarşı yenileme çalışmaları kapsamında 400’e yakın işyeri yenilenmeye başlandı. Gördüğümüz ve duyduğumuz kadarıyla zemin kazı çalışmasının yapıldığı çarşıda, cephe sağlıklaştırma, sıva, boya, otomatik kepenk, aydınlatma, elektrik tesisatı ve açılıp kapanan üst çatı yapıldı. Biz de Aşefçiler Çarşısı esnafı olarak böyle bir yenile çalışması istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA