Akdeniz Belediyesi'nden Okula Atatürk Büstü Desteği

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, okul yönetiminin talebi üzerine, Çilek Mahallesindeki Güney İlkokulu bahçesinde bulunan Atatürk büstünü yeniledi.

Akdeniz Belediyesi'nden Okula Atatürk Büstü Desteği
Akdeniz Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, ilçe sınırlarında bulunan ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarının talepleri doğrultusunda okul bahçelerinin bakım, onarım ve düzenleme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Okullardan gelen talepler doğrultusunda bir program hazırlayan ekipler, son olarak Çilek Mahallesi’ndeki Güney İlkokulu bahçesinin çevresinde düzenleme çalışması başlattı. Bu çerçevede, okul bahçesindeki Atatürk büstü de yenilendi.

Okul Müdürü Haydar Karli, belediyeden talep ettikleri isteklerin imkanlar ölçüsünde karşılandığını belirtti.

Karli, “Öğrencilerimiz Atatürk büstünün düzenlenmesini ve okul bahçemizin yeni bir görünüme kavuşmasını çok istiyordu. Okulumuz bahçesinde bulunan eksiklerin giderilmesi ve en önemlisi olan Atatürk büstünün yenilenmesi talebimizi belediye yetkililerine ilettik. Onlar da isteğimizi geri çevirmeyerek okulumuzda düzenleme çalışması başlattı. Belediye yetkililerine teşekkür ederim” dedi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş ise ilçedeki eğitim kurumlarıyla yakın temas halinde olduklarını ifade ederek, okulların gerek sosyal donatıları gerekse bakım, onarım, yenileme gibi ihtiyaçlarını göz ardı etmediklerini vurguladı. Eğitime yapılan harcamaların, ülke geleceğinin ve yarınların temelini sağlamlaştırdığını dile getiren Aktaş, “İlçemizde bulunan okulların şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda okullarımıza yönelik yenileme çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Son olarak Çilek Mahallesi’nde bulunan Güney İlkokulu bahçesinde Atatürk büstünü yeniledik. Akdeniz Belediyesi olarak sorumluluk alanımızda bulunan okulların her türlü gereksiniminde imkanlar ölçüsünde yanlarında olacağız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA