AFAD Boğulma Tehlikesine Karşı Uyardı

Kırşehir Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Metin Alpaslan, baraj, ırmak, göl ve göletlerde yaşanan boğulma vakalarına karşı uyarılarda bulundu.

Alpaslan, yaptığı yazılı açıklamada, okulların tatile girmesiyle çocukların baraj, göl ve gölet gibi sulak alanlara yönelmeye başladığına işret ederek, bunun çok tehlikeli sonuçlar doğurabildiğini ifade etti.

Geçen yıllarda bu gibi yerlerde suya girilmesi sonucu birçok çocuk boğulması olayının meydana geldiğini hatırlatan Alpaslan, şunları kaydetti:

'Havaların ısınması aynı zamanda okullarında tatile girmesi nedeniyle öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız boğulmalara karşı dikkatli olmalıdır. İlimizde bulunan baraj, ırmak ve göletler serinlemek için uygun yerler değildir. Boğulmalar yaz aylarında karşılaştığımız acil olayların başında gelmektedir. Yaz aylarında serinlemek için göl, gölet ve ırmaklara öğrenci ve vatandaşlarımız girmemeli. İlimizde bu tip yerlerde suya girmek çok tehlikeli. En ufak bir hatada insanların boğulmak suretiyle bunu canları ile ödediğini unutmamamız gerekir. Serinlemek için vatandaşlarımız ilimizde mevcut bulunan ve kontrolleri yapılan güvenli havuzları tercih etmeleri gerekir.'

Kaynak: AA