Adliye Çalışanları FETÖ'den Hakim Karşısına Çıktı

Sakarya’da Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hakim karşısına çıkan 4 adliye çalışanından 2’si, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sakarya’da FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında açılan davalar devam ediyor. Sakarya Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) görevinden ihraç edilen ve tutuklu olarak yargılanan icra müdür yardımcısı M.Ö., görevlerinden ihraç edilen tutuksuz sanıklar zabıt katibi S.A., adliyede şoför olarak görev yapan İ.H.T. ile avukatları ve yakınları katıldı.

“Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamalarıyla yargılanan sanıklar, son savunmalarını yaparak tahliyelerini talep etti.

“Ezan programı adı altında ByLock programı”

Tutuksuz yargılanan İ.H.T., mahkemede verdiği ifadede, “Bank Asya kredi kartı kullandım. Kredi kartını 17-25 Aralık operasyonlarından sonra kapattırdım. Talimatla veya yönlendirme ile para yatırma yapmadım. ByLock kullandığım iddia ediliyor, bunu da kabul etmiyorum. Emniyet tutanağında benim hakkımda ezan programı altında ByLock programının gizlendiği görüldü şeklinde bir açıklama var. Ezan programı indirmedim. ByLock programını kullanmadım ve indirmedim. Ayrıca 31 Aralık 2014 tarihinde yeni bir telefon aldım. Olmayan bir telefon üzerine ByLock indirmek söz konusu değildir” diye konuştu.



“Mesai saatleri içerisinde gözaltına alındım”

Tutuklu sanık M.Ö. ise verdiği ifadede, “Kasıtlı olarak bir suçun içerisinde olmadım. 12 yıldır adliyede görev yapıyorum. 10 aydır tutukluyum. Gözaltına alındığımda bile çalışıyordum, mesaideydim. Başsavcı bey beni çağırdı gittim ve gözaltına alındım. Kaçma gibi bir husus yoktur. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Sanıkları ve avukatları dinleyen mahkeme heyeti, 4 sanığın ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçundan beraatine karar verirken, icra müdür yardımcısı M.Ö. ve şoför İ.H.T.’nin ise ‘FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.
Kaynak: İHA