Adana'daki Dolandırıcılık İddiası Davası

Kendisini 'bakan danışmanı' olarak tanıtıp 2 kişinin 9 bin lirasını dolandırdığı ileri sürülen sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana'da kendisini 'bakan danışmanıyım' diye tanıtıp iş ve teşvik kredisi vaadiyle 2 kişinin, 9 bin lirasını dolandırdığı iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya tutuksuz sanık Talimdar K. katılmadı. Teşvik kredisi vaadiyle 6 bin lirasının dolandırdığını iddia eden Yusuf Altunışık'ın geldiği duruşmaya, diğer müşteki Emin Gürbüz ise gelmedi.

Altunışık, ifadesinde, mobilya işi yaptığını ve Talimdar K'nın iş yerine gelip giden birisi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

'Ankara'da 'bakan danışmanı' olduğunu söyledi. Hangi bakanın danışmanı olduğunu hatırlamıyorum. Teşvik kredisi temin edebileceğini söyledi. Kredi için Ankara'daki bazı kişilere verilmek üzere kendisine elden 6 bin lira verdim. Emin de kardeşine iş için bu kişiye 3 bin lira verdiğini söyledi. Bir ay cep telefonuyla görüşmemiz devam etti, işlerimiz olmayınca bir daha telefonuna ulaşamadık, kayıplara karıştı.'

Mahkeme heyeti, hakkında farklı suçlardan 5 ayrı yakalama kararı bulunan Talimdar K'nin savunmasının alınabilmesi için yeni bir yakalama kararı çıkartılmasına karar verip, duruşmayı 6 Eylül'e ertelendi.
Kaynak: AA