Yaklaşık 2 Bin Ankaralı AHİD'in İftar Sofrasında Buluştu

Ankaralılar ve Ankara’ya Hizmet Edenler Derneğinin (AHİD) geleneksel iftar programına katılan binlerce Ankaralı, hep birlikte oruç açtı. AHİD Genel Başkanı Hilmi Yaman, “Ramazan ayı, gönül coğrafyamızda sıkıntıların, savaşların, zulümlerin son bulmasına vesile olsun” dedi.

Yaklaşık 2 Bin Ankaralı AHİD'in İftar Sofrasında Buluştu
AHİD tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeği yaklaşık 2 bin Ankaralının katılımı ile gerçekleşti. Yemekte Ankara’nın dört bir yanından gelen hemşehrilerine seslenen AHİD Genel Başkanı Yaman, Ramazan ayında birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, "Gönül coğrafyamızdaki zulümler, savaşlar, sıkıntılar olmasın artık. Biz orucumuzu tutuyoruz, akşam eve gelip yemeğimizi yiyeceğimizi, soframızda ne olacağını biliyoruz. Fakat bir hurmayla oruç açan Müslüman din kardeşlerimiz de var, Allah onlara da yardım etsin. Allah sağlık sıhhat içinde oruç tutmayı nasip etsin” dedi.

Ramazan ayının tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını dileyen AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı ise, “Bir söz var, Sayın Cumhurbaşkanımız bunu İstanbul için kullanıyor, ‘İstanbul’a hizmet ibadettir’ diye. Ama ben özellikle 15 Temmuz’da Ankaralıların ülkesine sahip çıkmasından sonra Ankara’ya hizmetin ibadet olduğunu düşünüyorum. AHİD de bu konuda önemli işler yapıyor. İnşallah bu ibadet yolunda Allah hepimize güç versin” diye konuştu.

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Emrullah İşler de, “Bu coğrafya zor bir coğrafya. Bu coğrafyada hayatta kalabilmek için birlik olmamız lazım. Hep birlikte Türkiye olmalıyız. Biz bunu 15 Temmuz’da gösterdik. İnşallah Türkiye’nin zor günlerini geride bıraktığımızı düşünüyorum. Önümüzde ufak tefek dereler olabilir, ufak tefek sıkıntılar olabilir ama Allah’ın izniyle 21. yüzyıl Türkiye’nin asrı olacak. Bunu kimse engelleyemeyecek” dedi.

AHİD Genel Başkanı Yaman’ın misafirleri kapıda karşıladığı İller Bankası Sosyal Tesisleri’ndeki iftara AK Parti Ankara Milletvekilleri Emrullah İşler ve Murat Alparslan, eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut ve Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar katıldı.

Kaynak: İHA