Süryani Esnafın Ramazan Duyarlılığı

Mardin’in Midyat ilçesinde Süryani bir esnaf, işlettiği kafenin etrafını oruç tutanların yeyip içenlerden rahatsız olmamaları için brandayla kapattı.

Süryani Esnafın Ramazan Duyarlılığı
Müslüman, Hristiyan ve Ezidilerin birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığı, Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanicenin konuşulduğu diller ve dinler kenti Midyat’ta, Süryani bir esnaf oruç tutanlara saygı göstermek almacıyla işlettiği kafeyi brandayla kapattı. Esnafın bu hareketi hem ilçe halkının hem de kafenin fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılmasıyla gören tüm vatandaşların takdirini topladı.

İhlas Haber Ajansına konuşan kafe işletmecisi Aydın Dilmeç, eşi Alize Dilmeç ile birlikte kafeyi işlettiklerini belirterek, “Müslüman kardeşlerimizin rahat etmesi için böyle bir uygulama yaptık. Hem oruç tutanlar etkilenmesin hem de gelen turistler ve oruç tutmayanlar rahat etsin diye bunu yaptık” dedi.

Kafenin fotoğraflarının bilgisi dışında bir arkadaşı tarafından sosyal medyada paylaşıldığını anlatan Dilmeç, “Çok güzel yorumlar aldık. Mardin ve Midyat hoşgörü şehridir. Bu güzel tarihi ve güzel atmosferi görmek için herkesi Midyat’a bekleriz” diye konuştu.

Müşterilerden Volkan Altınbaş ise bir haftadır bu kafeye geldiklerini belirterek, “Çok güzel bir uygulama olmuş. Hem dışarıdaki insanların ilgisini çekmiyor içerisi hem de oruç tutamayan vatandaşların da böyle bir ortamda rahat edebilmesini sağlıyor” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA