Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu Açıklaması

'(Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz) Ortadoğu'daki bütün ülkeleri kucaklarız. Biz gelirsek, dünya değişir. Yeni bir dünya kurulur'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krize ilişkin, 'Ortadoğu'daki bütün ülkeleri kucaklarız. Biz gelirsek, dünya değişir. Yeni bir dünya kurulur.' dedi.

Karamollaoğlu, Saadet Partisi İl Teşkilatı'nca kentteki bir düğün salonunda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, dünyanın neresinde kan ve gözyaşı varsa, orada İslam ülkesi olduğunun görüldüğünü belirtti.

Körfez bölgesinde Katar krizi yaşandığını anımsatan Karamollaoğlu, yapı olarak örtüşen Müslüman ülkelerin birbirine düşmesinin düşündürücü olduğunu kaydetti.

Müslümanların birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğine işaret eden Karamollaoğlu, 'Bu dünyada maalesef zalimler gücü ellerine geçirmişler kendi menfaatleri için o gücü sonuna kadar kullanmaktan çekinmiyorlar.' diye konuştu.

Türkiye'nin Avrupa, Asya ve Afrika'ya komşu bir önemli bir coğrafyada bulunduğunu, bu nedenle dünyada üstünlük kurmak isteyen devletlerin bölgeden hiçbir zaman elini çekmediğini anlatan Karamollaoğlu, şunları söyledi:

'Bu bölge petrol ve doğalgaz yatakları olan bir bölge. Petrolü ve doğalgazı kesin batı aleminde hayat durur. Dolayısıyla bu bölgeyi kendi ellerinde tutmak istiyorlar. Bu bölgenin başka bir özelliği de yaşayanların çoğunluğunun Müslüman olmasıdır. Bu coğrafyada yaşayan Müslümanlar büyük bir medeniyetin insanlarıdır. Hadisi Şerif'te olduğu gibi biz 'komşusu açken tok yatan bizden değildir' diyoruz. Sadece Müslüman açken demiyoruz. Ama batılılar 'benim karnım doyuyorsa, geri kalanın canı cehenneme' diyor. 'Ne yapıp yapıp biz bunları kavga içinde tutalım' diyorlar. Mezhep farklılıklarını, ırk farklılıklarını gündeme getiriyorlar. Kim bunları destekliyor, bu bölgede farklı emelleri olanlar, bu bölgenin kaynaklarını sömürmek istiyorlar. Her iki tarafı da kendi verdikleri silahlarla donatıyorlar. Aklımızı başımıza almazsak, biz bu beladan kurtulamayız.'

Siyonizmin temellerinin 1897 yılında atılmasından sonra Abdülhamit'in tahttan indirilip, Osmanlı devletinin yıkılmasının birbirinden bağımsız olmadığına işaret eden Karamollaoğlu, bugün de bölgede emelleri olanların büyük İsrail'in kurulması için çabaladığını bildirdi.

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın bölgede oynanan oyunların perde arkasının bilinmesi için siyasi hayatı boyunca siyonizmi anlattığını anımsatan Karamollaoğlu, İngiltere Başbakanı Theresa May'in 2 ay kadar önce yaptığı Filistin'de bir Yahudi devleti kurulmasının yüzüncü yılını idrak ediyoruz Bu bizim için bir şeref vesikasıdır.' sözünün manidar olduğunu kaydetti.

Müslümanların bir araya gelerek, Ortadoğu'da oynanan oyunları bozabileceğini vurgulayan Karamollaoğlu, 'Hakkın, adaletin insanlığın ne olduğunu biz göstereceğiz. Ortadoğu'daki bütün ülkeleri kucaklarız. Biz gelirsek dünya değişir. Yeni bir dünya kurulur.' diye konuştu.

- Darbe girişimi

Karamollaoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin de tam karşısında olduklarını ifade ederek, yürütülen soruşturmaların daha hassas yapılmasını istedi.

Olağanüstü Hal'in (OHAL) uzatılmasını da eleştiren Karamollaoğlu, şunları söyledi:

'15 Temmuz kalkışmasını bahane ederek, mazlumun ensesinde boza pişirilmesine de razı değiliz. Böyle bir kalkışma sonrası OHAL ilan edilmesi tabiidir, normaldir. Acele tedbir alınması gerekiyordu. Birileri elindeki silahlarla sistemi değiştirmeye kalkıyor. Elbette karşısında duracaksınız. Ama OHAL'i siz olağan hale getirirseniz yok. Siz bu şartlar altında bile öyle müesseseler kuracaksınız ki insanlar haklarını arayabilecek.'

Karamollaoğlu konuşması sırasında kısa süreli elektrik kesintisi yaşanması üzerine de 'Erbakan Hoca'nın bir sözü var, trafolar bile bize dayanamıyor.' diye espri yaptı.

Kaynak: AA