Nusret Köyüne Cami Ve Külliye Yaptırıyor

Erzurumlu ünlü işletmeci Nusret Gökçe’nin kendi köyünde yaptıracağı cami ve külliye temeli düzenlenen törenle atıldı.

Nusret Köyüne Cami Ve Külliye Yaptırıyor
Fatma Faik Gökçe Camii ve Külliyesi temel atma törenine ilgi oldukça yoğun olurken, daha önce temel atma törenine katılacağı açıklanan Nusret Gökçe programa katılmadı. Telefonla törene katılan Gökçe, açılış töreninde olacağını söyledi.



Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, törende yaptığı konuşmada Nusret Gökçe’ye doğduğu köye bir külliye önerisi yaptığını, bunun da olumlu karşılandığını bildirdi. Nusret Gökçe, telekonferans yöntemiyle törene katıldı ve doğduğu köye külliye yaptırmaktan dolayı çok mutlu olduğunu bildirdi.

Açılış törenine mutlaka katılacağını ifade eden Nusret Gökçe, "Bizim köyün hayvanlarının eti çok lezzetlidir. Köye bir et entegre tesisi kurmak istiyorum" diye konuştu.

Nusret, temel atma törenine gelemediği için üzgün olduğunu açılışta mutlaka köyünde bulunacağını belirterek, “Külliyenin temel atma töreninde orada sizlerle birlikte olmayı çok arzuladım ancak farklı bir açılış töreni nedeniyle katılamadım. Külliyenin açılışında mutlaka orada olacağım ve dünyayı Paşalı’ya dökeceğim. Herkes Paşalı’yı konuşacak” dedi.

Evli ve birisi kız, 5 çocuk babası Faik Gökçe ise oğlunun 2 yaşında iken Paşalı’dan çıktığını, çok çalışmanın semeresini görerek ünlü bir iş adamı olduğunu bildirdi. Oğlu ile gurur duyduğunu ifade eden Faik Gökçe, Nusret’i uluslararası üne kavuşturan ete tuz atma tarzında külliyenin temeline toprak attı. Kurbanın kesilmesinin ardından Müftü Ünsal da temel atma töreninde dua etti. Temel atma töreninden sonra İstanbul’dan gelen Mehmet Kemiksiz topluluğunun ilahileri eşliğinde konuklara iftar yemeği verildi.

Kaynak: İHA