Lök Köyüne Modern Selektör Kuruldu

Yozgat’ın Lök köyüne saatte 2,5 ton hububat eleme tohumluk hazırlama kapasiteli modern selektör kuruldu.

Lök Köyü Muhtarı Akif Demirkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, köylerinde yıllık yaklaşık 20 bin dekar hububat ekimi yapıldığını söyledi.

Çiftçilerin tohumluk hazırlarken, selektöre ihtiyaç duyduğunu ifade eden Demirkaya, 'Köyümüzde bulunan selektör 1965 yılında kurulmuş ve işlevini tam yerine getiremiyordu. Bu sebeple çiftçimiz Şefaatli ilçesine veya başka köylere gitmek zorunda kalıyordu. Bizde Yozgat Köylere Hizmet Götürme Birliğine selektör talebinde bulunduk, birlik de bunu kabul edip karşıladı.' dedi.

Lök köyü çiftçisinin tohumluk hazırlamak için başka yere gitmemesine gerek kalmadığını anımsatan Demirkaya, 'Selektörün 39 bin lira maliyeti oldu. Burada yapılan eleme ile tohumluk içerisindeki yabancı maddeler ve kalitesiz ürün ayrılıyor. Eleme yaptıktan sonra yaş ve kuru olarak ilaçlaması yapılabiliyor. Torbalama ve bant sistemi de çiftçimize büyük kolaylık sağlıyor.' dedi.

Demirkaya, selektörde yılda yaklaşık 450 ton tohumluk hazırlandığını anımsatarak, 'Selektörün köyümüze kurulmasında emeği geçen İl Genel Meclisi üyelerimize, Köylere Hizmet Götürme Birliğimize çok teşekkür ediyorum. Selektör köyümüze ve çiftçimize hayırlı uğurlu olsun.' diye konuştu.

Kaynak: AA