Kırşehir'de Sığınmacı Dul Ve Yetimlere İftar

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, kentte bulunan dul ve yetim sığınmacılarla iftarda bir araya geldi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Askeri Gazinoda düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Vali Necati Şentürk, ramazan ayının manevi ortamında bir araya geldikleri dul ve yetim sığınmacınların ihtiyaçlarını gidermeyi amaçladıklarını belirtti.

Sığınmacıların dul ve yetimlerini kendilerine birer kutsal emanet olarak gördüklerini ifade eden Şentürk, şöyle devam etti:

'Ülkelerinde çıkan savaşlar ve gördükleri zulm nedeniyle yurtlarından, memleketlerinden, evlerinden ayrılarak Türkiye’ye gelen ve milletimizin vicdanına sığınan misafirlere kapılarımızı açtık. Türk milleti dili, dini, ırkı ne olursa olsun mağdurlara her zaman yardım etmiştir. Ahiler diyarı Kırşehirliler de bu mağdurlara her zaman gönül kapılarını açtılar, sofralarını paylaştılar. Kırşehir'de yaşayan sığınmacıların dul ve yetimleri ile bugün bir aradayız. Zaten Kırşehirliler olarak her zaman onların yanında olduk, dertleri, sıkıntıları olduğunda da onlara yardım ediyoruz.'

İftar programına İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Altuntaş, İl Müftüsü Osman Arslan, İl Göç İdaresi Müdürü Osman Demir, iş adamları ile dul ve yetim sığınmacılar katıldı.

Kaynak: AA