Kepez'de Kirişçiler Mesire Alanı Hizmette

Kepez Belediyesi, Hamza Taş Bulvarı ve devamındaki Kirişçiler yolunu açarak, 4. şehir girişi haline getirdiği ilçenin doğu bölgesindeki ormanlık alanda mesire alanı oluşturdu. Odabaşı Yolu ile Kirişçiler Yolu’nun kesiştiği yerde bölge halkının piknik yeri olarak kullandığı 70 dönümlük orman arazisi mesire alanı olarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Kepez'de Kirişçiler Mesire Alanı Hizmette
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün bölge halkına sözü olan ve yapımı tamamlanan mesire alanı, doğa içerisinde eğlenmek, dinlenmek ve spor yapmak isteyenlere hizmet vermeye başladı.

İçerisinde kızılçam ağaçlarının olduğu mesire alanı, ziyaretçilerine yaz aylarında serin ve dingin bir doğada piknik yapma ve dinleme imkanı sunuyor.

Kum futbol ve voleybol sahaları

Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli tarafından yapılan mesire alanında Kepez’in ilk kum futbol ve voleybol sahaları da yer alıyor. Kirişçiler Mesire Alanı’nı ziyaret edenler, kum futbol ve voleybol sahaları ile açık hava spor aletlerinde spor yapma imkanı da buluyor.

Resmi açılış Ramazan’dan sonra

Yeşil alan düzenlemesinin bölgeye ve kentte hayırlı olmasını dileyen Başkan Hakan Tütüncü, Ramazan ayından sonra Kirişçiler Mesire Alanı’nın resmi açılışını yapacaklarını söyledi.



Ormanın doğal güzelliği korunarak ve imar planında mesire alanı olan 70 dönümlük alanda oluşturulan mesire alanında çocuk oyun grubu, açık hava spor aletleri, futbol ve voleybol spor sahaları, piknik masaları, çeşmeler, çöp kutuları ve tuvalet bulunuyor. Alanın gece aydınlatması da yapıldı. Kirişçiler Mesire alanına, Süleyman Demirel Bulvarı ve devamındaki Hamza Taş Bulvarı ile Antalya Bulvarı’ndan Odabaşı Yolu ile ulaşılabiliyor.

7. büyük yeşil alan

8 yıllık döneminde 2 milyon 391 bin m2 yeşil alan oluşturan Başkan Tütüncü, Kirişçiler mesire alanıyla ilçeye 7. büyük yeşil alanı kazandırmış oldu. Tütüncü döneminde Kent Orman, Park Orman, Macera Ormanı, Dokuma Park ve Seyir Terası gibi büyük kent parkları halkın hizmetine sunulmuştu. 65 dönümden oluşan ilçenin batı yakasındaki Tek Sarnıç Kentin Parkı’nın yapımı ise devam ediyor.
Kaynak: İHA