Karabağ Öğrencilerle İftarda Buluştu

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, eşi Bahriye Karabağ ile birlikte Nene Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerle birlikte oruç açtı. Başkan Karabağ öğrencilik yıllarını, yurt anılarını anlattı, öğrencilerin sıkıntılarını dinledi.

Karabağ Öğrencilerle İftarda Buluştu


Bayraklı Belediyesi’nin 2011 yılında Mansuroğlu Mahallesinde hizmete açtığı Nene Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler, Başkan Karabağ’la iftarda bir araya geldi. İftar sonrası kızlarla sohbet eden Başkan Karabağ, “Bizim ilk işlerimizden biri de bu yurdu yapmak oldu. Bu tür yurtlara İzmir’de fazlasıyla ihtiyaç var. Benim eşim de öğretmen. Kızım da öğretmen oldu. Ben mühendisim. ’Kızım benim işimi devam ettirir mi?’ diye düşündüm ama annesinin mesleğini tercih etti” dedi.



Anılarını anlattı

Üniversite yıllarında kendisinin de yurtta kaldığını anlatan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “1973’te üniversite okumak için İstanbul’a gittim. Şişli’de bir yurtta kaldım. Yurtlar o zaman özel okullardan bozmaydı. Sizin odalarınızda da ranza var ama bizde koğuş sistemi vardı. Kimisi gitardan hoşlanırdı kimisi bağlamadan. Yurt hayatını biliyoruz, kolay değildir. Uyum içinde olursak iyi. Uyum olmazsa sıkıntı oluşturur ama hanımların daha uyumlu olacağını düşünüyorum. Yurtta yaşadığımız güzel anıları hiç unutamıyorum” diye konuştu.

Kız öğrencilerin sıkıntılarını dinleyen Başkan Karabağ, öğrencilerin internetle ilgili yaşadığı sorunun hızlı bir şekilde giderileceğini söyledi.

Kaynak: İHA