Hani'ye Şehir Parkı Yapılıyor

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde Mimar Sinan Şehir Parkı’nın yapımı sürüyor. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şaban Arda Yazıcı, “Medeni toplumların hak ettikleri imkanlara kavuşmuş bir Hani için, Hani halkıyla birlikte çalışıyoruz” dedi.

Hani'ye Şehir Parkı Yapılıyor
Hani İlçe Belediyesi kent yaşamına uygun, vatandaşların aileleri ile beraber kaliteli vakit geçirebilecekleri bin kişilik park inşa ederek, vatandaşların gönül rahatlığıyla gelecekleri ve huzur içerisinde dinlenebilecekleri ortamlar hazırlamaya devam ediyor. Belediyesinin mega projelerinden biri olan Mimar Sinan Şehir Parkı’nın yapımına başlandı. 3 dönümlük alana inşa edilen, Mimar Sinan Şehir Parkı’nın, sadece tek mahallenin değil, ilçe halkının ve dışarıdan gelen misafirlerin de çok keyif alacağı uğrak yerlerden biri olması hedefleniyor. Yaklaşık bin kişiye hizmet verecek olan parkta, çok amaçlı spor alanı ile fitness, tek sıra halinde kamelyalar, bisiklet yolları, pergola estetik geçişi, 200 metrelik yürüyüş yolu, çocukların rahatlıkça oynayabilecekleri çocuk oyun alanları, anfili süs havuzu ile 50 kişilik kafeterya yer alacak.

Belediyenin, ilçenin geleceğine yön veren mega projelerinden bazılarının 2017 yılında açılışlarının gerçekleştirileceğini açıklayan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şaban Arda Yazıcı, “Yeşil alanlarıyla, park bahçe ve yollarıyla, spor sahalarıyla, peyzaj çalışmalarıyla, medeni dünyanın ihtiyaç duyduğu bütün gereksinimlerini kazanmış, insanların ve özellikle çocukların sosyal imkanlarla donatılmış tesislerde vakit geçireceği, medeni toplumların hak ettikleri imkanlara kavuşmuş bir Hani için, Hani halkıyla birlikte çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA