Halkapınar'ın Çehresi Değişiyor

Geçmiş yıllarda bitpazarı ve kurban kesim alanı olarak kullanılan Halkapınar’daki boş arazi Konak Belediyesi’nce yürütülen çalışmalar sonucu bambaşka bir görünüme kavuştu. Düzenlemeler kapsamında yeni planlanan yollar asfaltlanırken, vatandaşların kullanımı için otopark oluşturuldu. Çalışmalar bittiğinde bölge bolca yeşil alana sahip, içinde spor sahası da bulunan bir yer haline gelecek.

Halkapınar'ın Çehresi Değişiyor


Kent görünümünü güzelleştirecek projeleri adım adım hayata geçiren Konak Belediyesi, Halkapınar Mahallesi ile Gıda Çarşısı arasında kalan 27 bin 105 metrekarelik boş arazide yürüttüğü yol yapım ve çevre düzenlemesi çalışmalarının bir kısmını tamamladı. Kamu alanının dışında özel mülkiyet ve iş çevresine ait alanlarda da düzenlemeler yapan Konak Belediyesi ekipleri toplamda 70 dönümlük bir alanda çalışma yaptı.

Yeni yollar trafiği rahatlattı

Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin hummalı çalışmaları neticesinde bölgenin araç ve yaya trafiğine nefes aldıracak beş yeni yol açıldı. 35 ve 75 araçlık iki otopark, dört yeşil alan ve kaldırımlar yapıldı. İzmir’in en yoğun ticari hareketliliğinin yaşandığı bölgede esnafın yoğun olarak kullandığı 1004 Sokak’a paralel uzanan, araç trafiği ve bulunduğu konumla neredeyse ana cadde işlevi gören 1201 Sokak’ı birbirine bağlayan, yaklaşık 300 metre uzunluğundaki sokakla beraber, yeni düzenlemeyle 1201/6 ,1201/7 ve 1201/8 sokakları da bölgeye kazandırıldı. 12 dönümlük bir alanı kapsayan yeni yol yapımında yaklaşık 2 bin 78 ton asfalt kullanıldı. Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü de dört park alanında çalışmalarına devam ediyor. Yaklaşık 14 dönümde devam eden yeşil alanda çimlendirme ve ağaçlandırma çalışması bittiğinde Halkapınar halkı yemyeşil bir alana kavuşacak. Kısa süre içinde bir de kentin spor alanı ihtiyacını karşılamaya yönelik 45’e 90 metrelik halı saha yapılacak.

110 araçlık otopark

Kapsamlı düzenlemeler tamamlandığında bölgenin çehresi tamamen değişmiş olacak. Ulaşım kolaylığının yanı sıra yol kenarlarında yer alacak çim alanlar, çalı grupları, ağaçlar ve mevsim çiçekler sokaklardan geçenlerin nefes almasını da sağlayacak. Ayrıca, toplam 110 araçlık otopark ile de bölge esnafının otopark ihtiyacı kısmen de olsa karşılanacak. Yeni düzenleme ile geçmişte bitpazarı esnafının tezgah açtığı, çamura ve toza sebep olan boş arazi yepyeni ve modern bir görünüme kavuşmuş olacak.
Kaynak: İHA