Haliliye , Yetim Çocuklar İle İftarda Buluştu

Dünya Yetimler Günü nedeniyle düzenlenen iftar programında Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, yetim çocuklarla bir araya geldi.

Haliliye , Yetim Çocuklar İle İftarda Buluştu
Haliliye Belediyesi tarafından düzenlenen Dünya Yetimler Günü iftar programına yaklaşık 800 yetim çocuk ve aileleriyle birlikte Fevzi Demirkol ve eşi Adile Demirkol, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri katıldı.

İftar öncesi eşi Adile Demirkol ile masaları tek tek dolaşan Fevzi Demirkol, ailelerle sohbet ederek, her zaman yanlarında oldukları mesajını verdi. Ezan okunmasıyla birlikte aileler aynı sofrada orucunu açıp, hep birlikte dua etti. İftarın ardından konuşma yapan Fevzi Demirkol, “Haliliye Belediyesi olarak Cenab-ı Hakka hamt olsun ki, bu senede dördüncüsünü düzenlediğimiz iftar programlarının birinde yine buluşmuş oluyoruz. Bu iftara katıldığınız siz değerleri çocuklarımıza, ailelerine, yöneticilere teşekkür ediyorum. İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan Ayının feyzinden, bereketinden, rahmetinden hepimizin istifade etmesi temennisiyle Allah ibadetlerinizi kabul eylesin. Bunu özellikle çocuklarımız için ifade ediyorum, hiç kimse endişelenmesin, tasalanmasın çünkü Resulallah efendimiz de bir yetimdi. Onun için hiç kimse, geleceği için bir endişesi olmasın. Allah devletimize zeval vermesin. Devletimiz yanımızdadır. Biz de ayrıca, Haliliye Belediyesi olarak kurulduğumuz günde şunu ifade etmiştik, herkesin benim bir belediyem var anlayışı içerisinde, huzurlu olacağı bir yönetim uygulamak istiyoruz. Hamt olsun, üç senedir bunu büyük ölçüde başardığımıza inanıyorum. Kim ki, kendisine ait veya bir başkasına ait yetimi olursa muhafaza eder, onun desteklerse inşallah Cenab-ı Hakk’ın inayetiyle Resulallah’ın şefaatiyle cennette Resulallah ile birlikte olacaktır diye temenni ediyorum, niyaz ediyorum, dua ediyorum. Allah ibadetlerinizi kabul eylesin. Allah sizleri sağlıkla, mutlulukla bayrama ve nice bayramlara eriştirsin" dedi.

Demirkol’un ardından konuşma yapan Kaymakam Ali Yılmaz da, “Bu akşam sizlerle birlikte olmak, mübarek Ramazan iftarında bir arada olmaktan son derece mutlu olduğumu bende ifade etmek isterim. Hakikaten, belediye başkanımız da gençlerimizin yetişmesinin üzerinde duruyor. Toplumda dezavantajlı kesimlerin yetişmesi, hem kendi aileleri, hem ilimiz hem de ülkemiz bakımından son derece önemli” diye konuştu.

İftar programında ayrıca, Kız İmam Hatip Lisesi öğrencisi Şilan İnal, Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine şiirini okudu.
Kaynak: İHA