Ereğli'de Deniz Sezonu Hazırlığı

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli-Alaplı karayolundaki 1,5 kilometrelik sahil şeridinde devam eden çalışmaları inceledi.

Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ereğli ve Alaplı ilçeleri arasındaki sahil şeridinin bir bölümünün belediyeye yeni devredildiğini söyledi.

Deniz mevsiminin yaklaştığını ve belediye olarak sorumlulukları gereği düzenleme çalışmaları yaptıklarını anlatan Uysal, şöyle konuştu:

'Bölgeye kurulan 7 gözetleme kulesinde toplam 15 cankurtaranın yanı sıra yeni alınan deniz motoru ile yaşanabilecek olumsuzluklara anında müdahale edeceğiz. Sadece Ereğli ve Alaplı ilçelerimiz değil farklı illerden de çok sayıda kişinin geldiği plaj tesislerimizde üzücü olayların yaşanmaması için tüm tedbirlerimizi en ince detayına kadar alıyoruz. Geçtiğimiz yıl 100 yakın boğulma tehlikesi geçiren vatandaşımızı kurtardık, 3 vatandaşımız ise hayatını kaybetti. Bunları bir kez daha yaşamak istemiyoruz. Gerekli önlemleri aldık. Sorumluluk bölgelerimizde üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Tesislerimizdeki kabinlerin bakım ve boyaları yapıldı. Duş alma yeri düzenlendi, çiçeklendirme ve çevre düzenlemesi yapıldı. Kumsalı temizleyip, şezlong ve piknik masalarını koyduk. Denize yakın alandaki metal ferforjeleri yeniledik. Hedefimiz mavi bayrak almak.'

Kaynak: AA