Dünya Yetimler Günü'nde Kardeşlik İftarı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Dünya Yetimler Günü nedeniyle düzenlediği Kardeşlik İftarında binlerce yetim ve Konya’da öğrenim gören yabancı öğrenciler bir araya geldi.

Dünya Yetimler Günü'nde Kardeşlik İftarı
Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Spor ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen iftar öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek yetimlerle yakından ilgilendi. Daha sonra açıklamalarda bulunan Başkan Akyürek, böyle bir kardeşlik ve sevgi sofrasında birlikte iftar açmanın ecri ve faziletinin inşallah daha fazla olacağını belirterek, “Konya’da muhteşem bir Ramazan yaşıyoruz. Camilerimiz, meydanlarımız, iftar sofralarımız dolup taşıyor. Cenab-ı Allah’ın Ramazan mutluluğunu bütün yıla yaymasını ve 12 ayımızın Ramazan-ı Şerif gibi bereketli ve güzelliklerle dolu olmasını diliyorum. Burada bulunan kardeşlerimiz belki hayatın değişik imtihanlarına muhatap oldular. Kader çizgisinde farklı sorumluluklarla karşılaştılar. Konya bir bütündür. Konya 2 milyon 100 bin nüfusu ile bir ailedir. Sizin derdiniz, endişeniz, ızdırabınız bizim endişemiz, ızdırabımızdır. Sizin üzüntünüz bizim üzüntümüzdür. Paylaşmak için bundan sonra da elimizden geleni yapacağız” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan ise, buluşmayı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür ederek, hep birlikte mübarek günleri layıkıyla değerlendirerek bayrama erişmeyi diledi.

“Birlik ve beraberliğimizi pekiştirelim”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da, dünyanın neresinde bir haksızlık, ızdırap, zulüm varsa yüreklerinin sızladığını dile getirerek, “Müminlerin dertleri ile dertlenmeyen bizden değildir. Yetimlerle ilgilenmek kadar dünyada yeni yetimlerin oluşmasına engel olmak da önemli. 25 sene önce kimyasal silah yalanı ile Irak’ta milyonları yetim bırakanlar bugün yine Katar’da Müslümanlar eliyle Müslümanları yetim bırakma derdindeler. Bunların oyunlarını boşa çıkarmamız, birbirimize daha çok sahip çıkmamız, birlik ve beraberliğimizi her zamankinden daha fazla pekiştirmemiz lazım” diye konuştu.

Programa, AK Parti İl Başkanı Musa Arat, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Poçanoğlu ile binlerce davetli katıldı.

Kaynak: İHA